perjantai 26. lokakuuta 2007

Mainio + 10 % projekti

Mainiosti menee tää lankavaraston lisäysprojekti. Johan tässä kuussa on aikaisemmin taloon kävellyt 4 * 150 g seiskaveikkaa (tilaustöihin, vajaa kerä vasta kulutettu), 5 * 25 g Sivillaa (Mystic Watersiin, samoin vajaa kerä kulutettu). Eilen tuli postissa himoitsemani Revontuli-lanka eli virolaista villaa 220 g, vihreä liukuvärjätty. Samalla kauppareissulla, kun olin kerran juuri saanut printattuahuiviohjeen lisäksi himoitsemani Brego-sukkien ohjeen ja todettuani, että ei ole vapaata sopivanpaksuista sukkalankaa kahtasataa grammaa yhdessä ja samassa värissä, ja kun oli edullisesti Novitan Jussia, ostin sitä sitten 2 * 100 g (á 2,25 €). Jussia ei ole usein meidän marketeissa. Tämäkin oli jotain kampanjalankaa ehkä. Minusta siinä on kauniit murretut sävyt. Sitä on käytetty tänä syksynä meillä muistaakseni 400 g eri projekteihin jo. Löytyy koirien paidoista, lapasista ja Esikoisen tekemistä säärystimistä (tai säärystimestä, toinen vasta tikuteltu). (seliseliseli) Edit: Arpalahjassa oli 50 g puuvillaa kans.

Siis +10% hyvällä mallilla. Ai mikä miinus?? Kuun vaihteessa on taas ankara punnituspäivä. Huh. Vähennystahtia hidastaa valtavasti kaksi asiaa: paksut neuleet on hys-hys ja vaikeeta päästä neulomaan niitä salaa ja taas on kevyt, aikaavievä pitsihuivi puikoilla ja neuleaika menee pääasiassa siihen.

En anna vielä periksi, vaikka varmaa on, että ensi kuussa käsityömessuilta tuon meille turvaan jotain koditonta lankaraukkaa. Adoptoin, otan hoiviini ja hellin kuin omaani.

Neulonutkin olen. Kaikenlaista pientä sievää: lapasia, lastensukkia, koirien paitoja. Valmistuneita yhteensä tässä kuussa noin 800 g ja lisäksi keskeneräisiin survottu lisää lankaa muutama kerä. Mamboakin kai kolme kerää ja seiskaveikkaa noin sata grammaa. Kyllä tämä tästä...

Ilman tätä kampanjaa varmaan helposti taas tuplaisin lankavarastot muutamassa kuukaudessa. Nyt näyttää siltä, että saisin vuodenvaihteeseen pidettyä alkutilanteen plusmiinusnollassa edes, ja ehkä vähän allekin. Silti tavoite yhä se - 10 %.

(Oma paino on ihan yhtä kamala kuin syyskuun alussa. Väliaikaista oli pudotus silläkin saralla. Tekisi mieli kiroilla.)

Ei kommentteja: