sunnuntai 14. lokakuuta 2007

Suuri Syyskuun StatusStatistiikkaSelitys

Kiitos kaikille kommentoineille! Vastauksista sain poimittua suoraan tai humanistimatematiikkaa käyttämällä 58 vastaajan tiedot, omat tiedot mukaan luettuna seuraavat tilastot perustuvat siis 59 vastaajan tietoihin.

Jos saan pyytää, niin ilmoittakaa jatkossa luvut mahdollisimman selkeästi suoraan kommenteissa rautalankaa säästelemättä, niin näiden katsausten tekeminen on nopeampaa ja helpompaa! Myös lähimpään 5-10 grammaan pyöristäminen riittää hyvin, sillä tässä projektissa yksittäiset grammat tuskin ratkaisevat.

Tilastoja

Kaikkien vastanneiden lankavarastojen koot yhteensä projektin alussa olivat noin 1 631 kg, keskimäärin noin 27,4 kg per vastaaja. Syyskuun lopussa lankavarastojen koot yhteensä olivat noin 1 624 kg, keskimäärin noin 27,5 kg per vastaaja.

Vastanneista
  • 21 ei ostanut tai saanut lankaa ja he kaikki kuluttivat lankaa syyskuun aikana.
  • 7 ei saanut kulutettua yhtään lankaa varastoistaan syyskuun aikana, mutta he kaikki hankkivat lisää lankaa (esim. minä).

Kun sekä plussat että miinukset lasketaan yhteen, selviää seuraavaa:

37 on onnistunut pienentämään lankavarastoaan.
  • Yhteensä lankaa on kulunut 43 291 grammaa.
  • Suurin pienennys on 2 747 grammaa, pienin 10 grammaa.
  • Keskimäärin pienennys on ollut 734 grammaa, jos määrä jaetaan kaikkien vastanneiden kesken tai 1 170 grammaa, jos määrä jaetaan kaikkien varastojaan pienentäneiden kesken.

Toisaalta, vaikka 37 vastanneista on pienentänyt lankavarastoaan, 38 vastaajaa on kasvattanut projektin aikana vähennettävän langan määrää ja samalla lankaostokset ovat laittaneet puikot kilkkaamaan. Keskimäärin neulottavan langan määrä on kasvanut 949 grammaa per urakkaansa lisännyt vastaaja.

22 on kasvattanut lankavarastoaan.
  • Yhteensä lankaa on hankittu 36 051 grammaa.
  • Suurin lisäys on 4 810 grammaa, pienin 24 grammaa.
  • Keskimäärin lisäys on ollut 611 grammaa, jos määrä jaetaan kaikkien vastanneiden kesken tai 1 638 grammaa, jos määrä jaetaan kaikkien lankavarastojaan kasvattaneiden kesken.

Ei kommentteja: