lauantai 27. lokakuuta 2007

Palkinto parhaasta selityksestä

Oman surkean lankavarastoni pienentämisen johdosta inspiroiduin antamaan -10% -projektiin palkinnon. (Selitys blogissani.) Kaikki ne, jotka ovat epäonnistuneet lankavaraston pienentämisestä voivat osallistua kilpailuun kertomalla, miksi projekti epäonnistui. Parhaan selityksen keksinyt palkitaan yllätyspalkinnolla.

Kilpailuun osallistut kirjoittamalla tammikuun ensimmäisellä viikolla tähän blogiin selityksen siitä, miksi projekti epäonnnistui. Laita selityksesi tunnisteeksi/labeliksi "kilpailuselitys". Huom, ennen tammikuun ensimmäistä viikkoa tulleet selitykset eivät osallistu kilpailuun, koska tarkoitus on tsempata loppuun asti.

6 kommenttia:

Tuittunen kirjoitti...

Hihii, saa nähdä tavoitteleeko enemmistö tätä palkintoa. nimim. +13,2%

Sahrami kirjoitti...

En liittynyt projektiin, koska tunnen itseni aivan liian hyvin. Ostan lankaa, jos vain pystyn ja kykenen. Kuvittelin, että olisin ainoa, joka horjuu pursuilevien lankakassien kanssa kotiin harva se päivä. Mutta blogikirjoituksia lukiessa alkaa tuntua siltä, että tämä olisi ollut minulle ihan oikea paikka - sen verran huimia lankakasoja ovat miinusprojektilaiset ostelleet...

Tsemppiä kaikille kuitenkin!

Ixu kirjoitti...

Tuossa jo aiemmin annoin jotain pientä kevyttä meriselitystä... Lankakaupat netissä nyt vaan onnistuivat olemaan se heikoin lenkki ja sorruin kaikkiin ihanuuksiin... En tiedä tarkalleen että paljonko olen plussan puolella, mutta jokusen prosentin kuitenkin. Lisäksi kun erinäisistä postipaketeista paljastui lankoja niin määrä ylitti sen mitä itse sain annettua pois taikka neulottua/virkattua. Huoh! Pakko kai se on myöntää että olen lankaholisti. Jos tämän vuoden aikana sitten saisin kulutettua enkä lisättyä varastoani. Toivossa on hyvä elää (sanoi lapamato, Toivo on pitkä mies)!

Lape kirjoitti...

Ihan vaan hiukan meni plörinäks mun osalta. Kovin oli kaupat edullisia lankoja täynnä, kaapissa olevat langat tarvitsivat kuluakseen kavereita, jotka hiljenivät tyystin tänne saapuessaan ja vielä lahjottiin suurella säkillä puuvillalankaa, niin eihän tässä voi muuten käydä?

Reilu kymmenen kilon lisäys varastoon teki urakasta mahdottoman työssäkäyvälle...

ehkä ensi vuonna uudelleen paremmalla suunnittelulla ja valmistautumalla neulomalla pois mahdollisimman paljon lankaa ;) nm. varastossa 63kg lankaa...

Pauliina kirjoitti...

Plörinäksi meni kyllä. Tuloksena suurin piirtein +-0. Meriselityksenä lahjaksi saatuja lankoja, liian ihania uusia ohjeita, joihin ei ollut lankaa, joten piti ostaa ja tietysti kasa mörvelöitä, jotka ensin neulouduttuaan päätyivät purettaviksi ja takaisin lankavarastoon.

Tirlittan kirjoitti...

Kilpailuselitystä

Nyt tulee piiitkä selitys. Mutta: tämä tarina on tosi. Lankaa yksinkertaisesti TULVII joka paikasta, vaikken sitä itse ostaisikaan (mitä siis olen myös tehnyt, tunnustettakoon...). Niistä ostoista olisi kyllä ehkä vielä jotenkin ollut mahdollista selvitä, mutta mutta... Jos sainkin aikaiseksi jokusen kilon pudotuksen, seuraavat asiat vesittivät hennot yritykseni:

- tilaustyöt/joululahjat yms. muille menevät työt:
Nämä ovat usein malleja, joihin ei ole sopivaa lankaa valmiina kotona (niin uskomattomalta ja epätodennäköiseltä kuin se kuulostaakin...). Esimerkiksi veljeni joululahjapaidassa on komea hirven kuva, joka peittää lähes koko etukappaleen. Koska veljeni on isohko mies, ajattelin mukaovelasti että tässäpä pääsen kätevästi eroon isosta kasasta vihreää seiskaveikkaa. No, enpä tullut ajatelleeksi, ettei minulla ollut valmiina kuin yhtä tarvittavista noin kymmenestä kuvioväristä. Siispä kipin kapin hankkimaan uusia värejä seiskaveikkaa. Onneksi osa väreistä löytyi äitini ja ystäväni varastoista, joten kaiken jäljellejääneen sain ”dumpata” heille takaisin. Vaan jäipä minulle vielä neljä näistä väreistä itsellenikin. Keristä on kulutettu joitakin metrejä.
Niin, ja sitten ne tilaustyöt. Ne ovat yleensä ihan syystä tilaustöitä, eli tilaaja ei itse osaa neuloa. Koska tilaaja ei osaa neuloa tai tehdä juuri mitään muitakaan käsitöitä, ei hän myöskään tee mitään lopulla langalla, joka mahdollisesti jää yli. Koska hyvää lankaa ei saa missään nimessä heittää roskiin, on minun pelastettava nämä langanloput hellään huomaani.

- ihmiset, jotka jakelevat lankojaan pois ”hyvyyttään”(?): Mitä vastaisit ihmiselle, joka ojentaa sinulle hymyssä suin lankaa sanoen: ”Siivosin vähän varastojani ja löysin lankoja jotka eivät enää oikein minulle kolahda. Muistin että sinähän pidät tästä langasta/väristä. Ole hyvä!” Normaalisti minä ainakin hymyilisin yhtä lailla takaisin ja kiittäisin kauniisti. Onhan tällainen yllätys aina tervetullut! Lisää lankaa mahtuu aina, etenkin kun se on omaa lempilaatua tai –väriä. Ja toisaalta; lämmittäähän se mieltä kun ystävä/tuttava tulee sinua ajatelleeksi. MUTTA KUN MINÄ JUURI TEIN SAMAN HOMMAN OMALLE LANKAVARASTOLLENI! Joopa joo, niinhän sitä sanotaan että annetaan hyvän kiertää, ja se joka antaa, sille annetaan vai miten se olikaan... Todennäköisesti tällaisessa tilanteessa saat lankaa takaisin tasan saman määrän kuin minkä itse olet kiertoon laittanut. Pahemmassa tapauksessa "hävitetty" määrä kertautuu vähintään 1,5 – 2 –kertaiseksi. Yritä siinä sitten miinustaa 10 %...

Tähän samaan kategoriaan menevät ihmiset, jotka myyvät lankojaan niin halvalla, että tuntuu niin kuin he suorastaan jakaisivat lankansa ilmaiseksi. Pakkohan se on ostaa kun halvalla saa ja kun on niin ihania lankoja ja värejä tarjolla... (Kyllä, myös minussa asuu pieni Sulo Vilén.).

- yksineuvoisesti lisääntyvät langat:
-Vai onko joku kuullut että olisi tyttö- ja poikalankakeriä? No, mitä tällä tarkoitan, on se, että yhtäkkiä löydän nurkkia siivotessani lankaa. Siinä ei sinänsä ole mitään omituista, mutta kun aiemmin olin ihan varma että löydettyä lankaa oli neljä kerää, mutta nyt sitä onkin kummallisesti jokunen kerä lisää... Siis mitä ihmettä? No, lisätään langat kirjanpitoon, ilmeisesti olen muistanut vain väärin ostamani määrän. Lisätessäni löytöä lankataulukkooni selaan samalla taulukon läpi siltä varalta, että olen unohtanut poistaa sieltä langan, joka jo on käytetty johonkin työhön, etteivät kulutetut langat rasittaisi turhaan saldoani ja haittaisi projektin onnistumista osaltani. Langat ovat listalla aakkosjärjestyksessä ja peräti kahden kirjaimen kohdalla minulle tulee outo olo takaraivoon. ”Eikös mulla pitänyt olla tätä lankaa vihreenäkin, ja tuota lankaa farkunsinisenä...?” Joo, piti. Ja onkin. En vaan ole aiemmin sitten ”viitsinyt” niitä kirjanpitooni lisätä. Tämäpä onkin oiva ajankohta tehdä se!

- voi miten pieni ihminen voikaan olla tyhmä:
No niin, olen tehnyt päätöksen purkaa puseron jota en ole aikoihin käyttänyt, ja neuloa langasta mallin, joka on jo pitkään kangastellut mielessäni tälle langalle. Olisiko kuitenkin kannattanut jättää se purkaminen ensi vuoteen, kun kerran hyvin tiesin että en ehdi ennen ensi vuotta sitä puseroakaan neuloa?! Ja eikun lisäämään puretut langat kirjanpitoon. No, ainakin olen rehellinen lankakirjanpidossani.

Ja sokerina pohjalla:

- ah aina autuas joulu ja ne rakkaat, ihanat ihmiset jotka tietävät mistä sinä todella pidät: Joulupukin kantamuksia on päätetty keventää ja samalla varmistaa että lahja on varmasti mieluinen saajalleen. Siis mikäpä olisikaan parempi idea kuin LAHJAKORTTI LANKAKAUPPAAN!

I rest my case. Tämä projekti oli tällä kertaa tähtiin kirjoitettu epäonnistumaan kohdallani. Koskaan ei ole lankavaraston huvettaminen ollut näin vaikeaa.