tiistai 1. tammikuuta 2008

Arvontalaulu raikaa, on arvonnan aika

Hyvää alkanutta vuotta kaikille!

On arvonnan aika. Jos seuraavat ehdot täyttyvät kohdallasi, jätä tilannekatsaus kommentteihin ja osallistut palkinnon arvontaan:
  1. Onnistuit vähentämään lankavarastostasi 10 % 1.9. - 31.12.2007 välisenä aikana, toisin sanoen lankavarastosi on nyt 10 % pienempi kuin syyskuun ensimmäisenä päivänä (tai oli vielä eilen päivän päätteeksi, jos ehdit jo tänä aamuna shoppailla nettikaupat tyhjiksi).
  2. Jätit kommentin kaikkiin aikaisempiin tilannekatsauskyselyihin (syys-, loka- ja marraskuun tilanne).

Vastausaikaa on ensi viikon sunnuntaihin saakka eli 13.1.2008 ehdit vielä vastata, palkinnon arvon todennäköisesti seuraavana maanantaina. Kerro kommentissasi lyhyesti, mistä kilomäärästä aloitit, mihin päädyit ja kuinka projekti eteni ja tuntuiko 10 % vähennys vaikealta. Lisäksi voit hihkaista noin palkintoa ajatellen, millaisia reaktioita violetti/lila väri ja luonnonkuidut aiheuttavat ja jos violetti ei passaa, mikä kuulostaisi paremmalta.

Menikö projekti pieleen? Ei hätää, muista myös parhaan selityksen palkinto! Älä unohda myöskään painonpudotuspalkintoa.

Itse ajattelin raapustaa hyvän selityksen, sillä projekti taisi olla ennemminkin +10 % kuin -10 %, lohtulankaa tuli ostettua enemmän kuin olisi kannattanut ja loppujen lopuksi tilanteen seuranta meni aivan retuperälle muutenkin... Olisi varmaankin uuden vuoden lupausten aika, jos aikoisi saada itsensä järjestykseen, mutta enpä uskalla luvata mitään.

Oikein iloista vuotta 2008!

22 kommenttia:

aura kirjoitti...

Vaikka pitkään vaikuttikin, ettei -10 prosenttia onnistu, viime metrien kirillä pääsin maaliin. Alussa minulla oli lankaa 15030g ja lopussa 13495g, eli viisi grammaa pääsin tavoitteen alle. Houkutuksia oli jotenkin tavallista enemmän, tai ainakin tuntui siltä. Ja lila kuullostaa erittäin hyvältä.

Mervi - Lukuaikaa etsimässä kirjoitti...

Alussa lankaa oli melko tarkkaan kymmenen kiloa, eilisiltana tilanne oli 7 730 grammaa. Tavoite langankulutuksessa siis saavutettiin, tosin pelkästään neulomalla en varmaan olisi onnistunut. Onneksi on ystäviä, jotka eivät kieltäydy langanjämistä. Lila ja luonnonkuidut - kuola valuu jo.

Tuittunen kirjoitti...

Alussa oli 6300 grammaa ja tavoite 5670g. Projektin kuluessa hankin lisää 2,9 kg ja sain kulutettua 3602 grammaa. Tällä hetkellä lankavarastoni painaa siis 5598 grammaa, joten osaltani -10% tuli täyteen.

Houkutuksitta en selvinnyt, mutta onneksi alkuperäinen pudotustarpeeni oli niin pieni, että kesti roiman lisäyksen. Todella kiva syksy oli ja saavutukseeni olen supertyytyväien.

Lila on lempivärini ja luonnonkuidut juttuni.

Raijis kirjoitti...

alkutilanne 17700g lankaa
projektin aikana 2900g uutta lankaa
neulottu 4820g
lopputilanne 15780g
lankavarastoni väheni 1920g, joka on 10,85%
ELI PÄÄSIN TAVOITTEESEEN
Lila on ok ja luonnonkuidut parasta.

Tuuli Rajavuori kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Tuuli Rajavuori kirjoitti...

Lähtöpaino: 18 297 g
Pudotustavoite: 1827 g
Tavoitepaino: 16 468 g

Joulukuun aikana kulutettu: 1160 g (näistä tosin 650 g lahjoitettuja)

Koko syksyn kulutus: 1874 g
Lopputilanne: 16 423 g eli pudotusta aikalailla tasan 10 %

Ylitin siis pudotustavoitteeni erittäin täpärästi 47 grammalla. Annoin lankaa joululahjaksi, muuten en olisi onnistunut kymmentä prosenttia pudottamaan. Nyt on aika helpottunut olo, sillä enää ei ole pakko vältellä houkutuksia, lankavuori on hiukan pienentynyt ja muutama pitkään varastoitunut lanka on päässyt käyttöön.

Syksyn aikana opin ainakin katsomaan lankojani uusin silmin: aina ei ole pakko rynnätä ostamaan uutta, vaan ensin voi tutkia, löytyisikö tarkoitukseen sopivaa omista kätköistä pienin muutoksin. Lankalahjoistakin pidettiin, joten niitä todennäköisesti suosin jatkossakin. Tulen kyllä itse toimeen hiukan pienemmälläkin määrällä. Ilman projektiamme lankavarastoni olisi vain kasvanut, joten lähetän lämpimät kiitokset järjestäjälle ja kaikille osallistujille!

En pane ollenkaan vastaan, jos lilat luonnonkuidut haluavat tulla paikkaamaan syksyn aiheuttamaa vajetta lankavarastooni.

MariL kirjoitti...

Mun lankavarastoni todennäköisesti pieneni sen -10%, mutta mulle oli jossain vaiheessa käynyt joku kämmi kirjanpidossa, tai langat vain painoivat jotain muuta, mitä olin punninnut... ;) Edellisen punnituksen tein viime tammikuussa, ja sen jälkeen olen pitänyt kirjaa "tuloista ja menoista", joten en vaivautunut punnitsemaan syyskuun alussa. Mutta kun sitten punnitsin langat uudestaan joulukuussa, erotusta oli kirjanpitooni nähden -354 g, eli lankavarastoni painoi tuon verran vähemmän mitä kirjanpitoni sanoi. En siis osaa sanoa tarkalleen, mikä se todellinen lähtöpaino oli syyskuun alussa, ja paljonko sitten oikeasti pudotin...

Joka tapauksessa lankavarastoni painaa nyt 11227 g. Lankavarastoni pieneni projektin aikana 1290 g (kulutin lankaa 4140 g ja ostin/sain lahjaksi lankaa 2850 g), joten lähtöpaino olisi ollut tämän perusteella 12517 g (aiemmin väitin siis jotain muuta). Tästä tulisi vähennykseksi -10,3%, eli tavoite olisi saavutettu.

Jättäydyn arvonnasta kuitenkin pois, koska mokasin kirjanpitoni kanssa, ja toisekseen olen päättänyt, etten osallistu tänä vuonna arvontoihin tai tempauksiin, joissa voi voittaa itselleen lisää lankaa (haluan tänä vuonna hankkia lankani ihan itse ;) ).

Ja oma paino on kyllä noussut kiitettävästi, sellaiset 9 kiloa tämän projektin aikana, mutta lähiviikkoina olen kyllä menossa punnertamaan ne kiloni tuonne synnytysosastolle. :D

Kiitos kivasta tempauksesta, tähän oli mukavaa osallistua! :) Järjestetään joskus uudestaankin, jookos? :)

Talsu kirjoitti...

Alussa lankaa oli 15 105 grammaa
Ja lopussa lankaa oli 13 325grammaa.

Kiire meinasi tulla pudotuksen kanssa, kun aivan loppumetreillä sain lisää lankaa. Mutta onnistuinpas silti. Pudotus ei tuntunut vaikealta, hyvä vaan, että edes jokin vähän hillitsi langanostohimoa :D
Luonnonkuidut ja voiletti/lila on rokrok!

jaanaL kirjoitti...

Alussa oli 7968 g
Nyt on 4526 g
Pudotusta 43,2 %
Plussaa tuli vain syyskuussa kun piipahdin Tallinnassa...

Lila on yök, super yök :-(
Vihreä ja musta parempi :-)

AnneV kirjoitti...

Langanvähennysprojekti onnistui, se toinen ei niinkään. Mutta tähän olen tyytyväinen:

Alkuvarasto(arvio) oli 100000 grammaa eli vähennystavoite 10000 grammaa, siis 10 kiloa. Kymmenen päivää ennen joulua oli vielä 567 grammaa pudotettavaa. Tänään kävin lähikaupassa punnitsemassa viimeisen valmistuneen työn: 764 grammaa. Yksi keskeneräinen on punnitsematta, mutta kun olen saanut lahjoituksena 100 grammaa ja unohtanut ilmoittaa yhdet tarpeeseen ostetut 100 grammaa, niin saavat luvan kuitata toisensa - tavoite on joka tapauksessa saavutettu. Tarkistuslaskelma antaa arviospäätä tuloksen 567-764+200-n. 150= -147 eli kokonaisvähennys olisi pyöristäen 10150 grammaa.

Helppoa? Vaikeaa? Kivaa? Mulle ainakin sopii tämmöiset säännöt paremmin kuin hamsterikuukauden ehdottomuus. Kun tiesi, että lankaa saa ostaa, niin himottikin vähemmän. Vaikeaa oli vain se, että listalla oli muutama "velvollisuusneule", joita pukersin ohuesta langasta - samoin se että inspiraatio iski kovempaa ohuiden lankojen kohdalla kun olisi pitänyt tehdä jotain tuntuvampaa. Vaan mitäs tuosta, neljän kuukauden aikana ehti kokeilla monenmoista.

Tää viimeisin eli onnettomista jämälangoista tehty kuramatto on myös positiivinen juttu: kampesin ensin neulemyllyllä icordia kaikista mahdollisista langannysistä ja neuloin ne sitten paksuilla puikoilla helmineuleeksi. Myös huovutetut laukut kuluttivat huimasti grammoja, mutta mihin mä niiden kaikkien kanssa joudun?

Ja kiitos vaan, mä taidan kans jättäytyä arvonnan ulkopuolelle. Nyt kun karmea todellisuus on paljastunut (lankaa on todennäköisesti enemmän kuin arvioitu 100 kiloa, koska tää 10 kilon vähennys ei oikein näy missään), niin yritän edelleen jatkaa tätä varaston vähentämistä enkä hanki uutta lankaa ihan lähiaikoina. (ehkä. toivottavasti en. pysy lujana!)

Sari (saristitching) kirjoitti...

Alkusaldo oli 10900 grammaa ja loppusaldo 9790 grammaa elikkä ihan nippanappa pääsin tavoitteeseen -10,18 %.

Tavoitteeseen pääsy oli sikäli hankalaa, että muutaman kerran sorruin lankaostoihin ja joulukuussa iski neuleplääh eikä huvittanut tehdä mitään. Mutta joulun jälkeen piristyin ja tein joululahjasukat valmiiksi ja vielä yhdet hyväntekeväisyyssukat ja siinä nuo grammat kuluivat.

Lila ei oikein kuulu suosikkiväreihinin. Punaisen eri sävyt mieluummin. Tosin lilaakin voin hyväntekeväisyysneulontoihin käyttää...

emilia kirjoitti...

Onnistuin! Lankaa oli aluksi 13,1 kg ja tällä hetkellä lankavarastoni tilanne on 10,467 kg. Pudotusta siis 20 %. Jippii! Tykkäsin projektista, sillä aikaa oli reippaasti, joten pystyi kehittelemään itselleen jotain pysyviä "painonhallintakeinoja". Edelleen pidän tavoitteenani vähentää lankavarastoni pysyvästi alle kymmeneen kiloon kevään aikana. Omasta painostani lähti n. 5% ja sekin on mielestäni ihan hyvä saavutus, koska en yrittänyt erityisesti laihduttaa, vaan muuttaa elämäntapojani terveellisemmiksi. (sekä lila että luonnonkuidut rokkaavat)

katja_helena kirjoitti...

En päässyt tavoitteeseen en sitten millään. Vaikka kuinka yritin ei tullut toivottua tulsota. Tämähän johtuu siis siitä että minulla on paljon rakkaita ystäviä jotka tahtoivat opiskeluni sujuvan ja lahjoittivat minulle lankaa. Sehän on nähkääs niin että ilman lankaa ei koulu suju kun ei voi olla luennoilla ja keskityä kuuntelemaan saati sitten lukea tenttiin. Tästä siis johtuu että minä en onnistunut vaikka alku näyttikin hyvältä. Suuren määrän kuitenkin sain kulutettua ja jokaiseen aiempaan pudotuspeliin kommentoin.

Omaa painoa en voinut pudottaa joten osallistuin vain lanka puolella. Tilanne siis loppujen lopuksi tämä:
joulukuun tulos:
varasto 1.9.2007 5000
kulutettavaa 1.9.2007 -500
varasto 02.12.2007 8400
kulutettavaa 02.12.2007 -3400
Kulutettu 1190
Ostettu 0
Saatu 0
Tulos 02.12.2007 -2210

Annika kirjoitti...

Mulla oli alussa lankaa 4155 g, tammikuun alussa 3515 g. Tavoitepaino (3740 g) alittui siis reilusti. :)

Lila ja luonnonkuidut aiheuttavat täällä ihqureaktion. :)

heidiS kirjoitti...

Eli alussa minulla oli se 8kg lankaa, eli piti pudottaa se 800g. Eipä mikään mahdoton tavoite. Mutta lankaa tuli lisää 1050g. Onnistuin kuitenkin neulomaan sekä vanhoista, että uusista langoista kohtuullisesti, eli 1059g, sitten päätin vielä luopua yli kilosta seiskaveikkaa. Eli lopullinen kulutus on 2120. Kulutuksen piti siis loppujen lopuksi olla vähintään se 1850g, joten "ylimääräistä" kulutusta oli 270g.

Projekti oli hauska, en ostanut lankoja varsinaisesti huvin vuoksi vaan oikeasti tarpeeseen, oikeanlaista lankaa ei oikeasti löytynyt omasta varastosta. No, lopuksi menin siitä mistä aita on matalin ja annoin reilusti lankaa pois, mutta sehän oli sallittua :)

Lappis kirjoitti...

Projektin alussa: 27000 g
Projektin lopussa: 23745 g
Vähennystä yhteensä 12 %

Melko pieni osa tuosta kuitenkaan ihan itse neulomalla, aika kun on ylellisyys jota ei aina ole. Siihen olen tyytyväinen että sain pengottua pahimmat hirvitykset kaapeista ja orpoja keriä neulottua pois. Vieläkin olisi varaa pienentää, joten varmaan noudatan maltillista ostopolitiikkaa vastaisuudessakin.

seijap kirjoitti...

* Lankavarasto projektin alussa 42750 g
* Projektin aikana neulotut ja lahjoitetut langat 6901 g
* Projektin aikana saadut/ostetut langat 1100 g
* Lankavarasto projektin lopussa 36 949g

Tavoite tuli siis saavutettua.
Viimeinen kuukausi teki jo tiukkaa, minulle sopisivat varmaan sellaiset maksimissaan kolme kuukautta projektit.

Marjut kiitos sinulle värit ja luonnokuidut tuntuvat ajatuksena hyviltä.

Susanna L-A kirjoitti...

Alkusaldo oli 8615 g ja loppusaldo 7185 g eli pääsin tavoitteeseen ja mukavasti sen alle. Kiitos emännälle!

Liinu kirjoitti...

Lähtöpaino = 60800 g
Tavoitepaino = 54 720 g
Tilanne 30.11. = 54445 g
Joulukuun kulutus (neulottu + annettu) = (1602 + 700) 2302 g
Marrakuussa lisäys (saatu) = 200 g
Tilanne 31.12. = (54445-2302)+200 =
52343 g. Kulutus oli siis yhteensä 8 457 g eli 13,9 %.
Eli onnistuin tässä. Se tuntuu hienolta, sillä se on lähes ainoa asia, missä voin sanoa onnistuneeni viime aikoina. Lähes kaikki muu tuntuu kaatuvan käsiin ja sitten minä kaadun siihen. Olen oma kerinpuuni. Muistin sanoa terapeutillekin tästä, sillä mikään muu ei sujukaan. Eikä se ollut vaikeaa. Kirjoittaminen on.

Meeri kirjoitti...

En ole varma olenko muistanut kaikki kuukaudet kertoa tilannetta. Nyt kuitenkin lopputulos on tämä: lähtöpaino oli 37250g. Lisää lankaa tuli 2200g ja poistui 6710g. Jäljellä on 32740 eli pudotusta 4510g, mikä tekee jopa 12% :)

Kate kirjoitti...

Alkusaldo näytti minulle 13561 g pehmeitä keriä joten tavoitteeksi otin 1360 g. Osin takkuinenkin urakka kuitenkin suoritettiin loppuun, kulutus oli kaikenkaikkiaan 1965 g jota ei haitannut edes +460 g repsahdus. Pääsin siis 145 g miinuksellekin.

Joo ja tykkään lilasta ja luonnonkuiduista!

HeliP kirjoitti...

varasto 1.9.2007 9160 g
varasto 31.12.2007 7774 g
pudotusta 1386 g eli noin 15 %

Pudotus ei tuntunut oikeastaan lainkaan vaikealta. Tästä on hyvä jatkaa, yritän kuluvan vuoden aikana vähentää lankavarastoni kokoa entisestään. Ihan vain varastotilan vähyyden vuoksi ja siksi, että joskus saisin ostaa jotain ihanaa uutta lankaa ilman sitä pientä ääntä takaraivossani: ”eikö kotona ole jo monta laatikollista lankaa?”

Violetti ei kuulu lempiväreihini (vihreä, ruskea), mutta olen melko ennakkoluuloton. Luonnonkuidut sen sijaan kuulostavat oikein hyvältä.