tiistai 1. tammikuuta 2008

Loppuraportti ja selityksiä

Joulukuu on ohi ja pienennysprojekti loppui. Oikeastaan luovutin jo aiemmin, koska elämä tuli väliin. Joten tässä tulee nyt sitä selitysosiota. Homma alkoi hyvin, sain alussa pienennettyä lankavarastosta puolet ja itsestänikin noin 4kg. Painon pudotus jäi pysyväksi, vaikka ihan tavoitteeseen en päässytkään, se olisi vaatinut vielä noin 3,5kg lisää. Lankavarasto sen sijaan kasvoi takaisin ennalleen, mutta ei kuitenkaan yli alkuperäisen varaston. Pudotus lankavaraston suhteen oli siis +-0.

Miksi tässä sitten kävi näin? Lokakuussa ostin vähän lankaa, mutta ne ostokset olisin vielä varmaankin ehtinyt neuloa pois ellei muuta olisi sattunut. Sain töitä marraskuussa ja pitihän sitä juhlistaa ostamalla lankaa. Olin itselleni luvannut ihkulankoja, sitten kun saan työpaikan. Nyt minulla on vakituinen koulutustani vastaava työpaikka samalla paikkakunnalla mieheni kanssa ja olen viihtynyt hyvin. Työ vei myös neulomisaikaa.
Sitten seuraavaksi ostimme miehen kanssa joulukuussa ihan oman talon ja muutimme. Joulukuu menikin sitten siinä, aikaa harrastuksille ei juuri jäänyt. Painonpudotus ainakin minulla tarvitsee vakaat olosuhteet, joten tässä hässäkässä ei sitäkään ehtinyt ajatella.

Jotain sain kuitenkin neulottua. Tein siskolle joululahjaksi Bainbridge-huivin ja Calorimetryn, kulutus 85g.Sain tehtyä miehelle kaulaliinan valmiiksi, mutta siihenkin piti ostaa lisää lankaa, kun omat jämät loppuivat ja kaappiin jäi vielä yksi kerä ylimääräistä. Lankaa kului varastosta vain 30g tämän takia.
Neuloin itselleni sukat jämälangoista. Näihin meni lankaa arviolta 100g. Ostin lankaa 200g pöytäliinaa varten. Sen olen jo aloittanut ja lanka on työssä kiinni, joten tätä en laske mukaan. Lankavarasto oli syyskuun alussa noin 19,5kg ja nyt noin 19,535kg.
Mitä tässä voi sanoa, elämä tuli väliin. Sinänsä ei harmita, vaikka en tavoitteisiini päässytkään. Lankavaraston kanssa taistelu kasvamista vastaan on jatkuvaa. Siinä mielessä projekti meni hyvin, että varasto ei sentään kasvanut. Painonpudotustakin aion jatkaa kevätpuolella, kunhan elämä tästä vähän rauhoittuu.

Ei kommentteja: