keskiviikko 2. tammikuuta 2008

Kyllä ja ei - 10150 g lähti

Näkyykö? Näkyykö?Tässä viimeinen valmistunut työ, 764 gramman painoinen jämälankamatto. En tiä sainko porttikiellon lähikauppaan kun kävin punnitsemassa heidän hedelmävaa'allaan, mutta halusin tähän näkyviin virallisen painon. Vielä kymmenen päivää ennen joulua pudotettavaa oli jäljellä 567 grammaa, mutta viime hetken lankalahjat eikä raportoinnista unohtuneet ostoksetkaan eivät kaada maailmaa. Siis:
567-764+100(lahjalankaa)+100(omia ostoksia)-150(neulottuna mutta ei täysin valmiina eikä myöskään punnittuna)= pudotustavoite ylittyi noin 150 grammalla.

Selityksiäkin oli mietittynä jo valmiiksi. Oikeastaan tämän viimeisen työn grammat pitäisi laskea ainakin tuplana, kas kun ensin selvittelin kassitolkulla jämälankoja, solmin niitä sitten yhteen, kerin isoille kerille, kampesin sitten neulemyllyllä icordiksi ja lopuksi neuloin isoilla puikoilla matoksi. Samoin mua nauratti omat lankavalintani varsinkin silloin projektin alussa: neuloin tosi ohuista langoista, joista ei grammoja juurikaan kerry. Aika epätoivoista lähteä muka pienentämään lankavarastoaan ja neuloa sitten langoista, joissa on hulppeat juoksumetrit: 800m/100g, 900m/100g ja jopa 2000m/100g. Onneksi tulin järkiini. Nyt sitten lopussa laskeskelin, että jos olisin neulonut toisesta langasta samat metrimäärät kuin mitä käytin pariin huiviin, niin lankaa olisi kulunut 7 kiloa pelkästään niihin kahteen työhön.

Toisaalla jo sanoinkin, että tämän pudotuspelin säännöt sopii mulle paljon paremmin kuin hamsterikuukauden ehdottomuus. Nyt kun tietää että lankaa 'saa' ostaa, niin pystyy vastustamaan kiusausta paljon paremmin. Projekti siis jatkukoon; lankavarastossa on vielä paljon varaa pienentyä, kun tämä 10 kilon vähennys ei näy oikein vielä missään.

10 prosentin pudotustavoite on siis saavutettu lankapuolella, oma paino sen sijaan on karannut ylöspäin. Tai en mä muuten tiedä, mut vaatteet kiristää. Niinpä sen kanssa täytyy ottaa uusi erillinen projekti.

Ei kommentteja: