maanantai 10. joulukuuta 2007

Grammoja, p-le!

Täällä on nyt meno yhtä takkuista kuin entisellä hiihtäjätytöllä. Ohutta lankaa on kiinni useammassakin keskeneräisessä työssä – on vaikea päättää, yrittäiskö väkisin saada niitä valmiiksi vai jättäiskö kesken ja käyttäisi senkin neulonta-ajan jonkin sormenpaksuisen langan neulomiseen. Nyt on vielä sitten itsestä riippumattomista syistä neulominen aika vähissä; on sekä mieli maassa että muita hommia hoideltavana työn ohessa. Mutta periksi en vaan suostu antamaan, toivottavasti ei muutkaan.

Välissä ehdin olla Suomessa viikon lomalla, ja sinä aikana valmistui joitakin pieniä töitä... niin ja marraskuun alussa oli pari ylimääräistä vapaapäivää, jotka tuli kyllä tarpeeseen. Siispä marraskuu lukemina ja selityksinä:

Kuukauden kulutukseen lasketaan mukaan seuraavat: lahjoituksena äiteelle 1000 grammaa Novitan Butterfly-lankaa (erivärisiä jämiä, joista tulee tilkkupusero – siskokin kävi Suomessa ja vei äiskän vanhan puseron mennessään, joten muorille tuli hätä että mistä saa enää samaa lankaa.) Itte neuloin 100 grammaa palmikkopipoon (harmaa virontuonti), 145 grammaa uusiokaulahuiviin (vielä vanhaa Novita Tangoa), Rustika-takkiin meni 820 grammaa ja sitten kolme pikkutyötä yhdessä punnittuina 508 grammaa (sukkahuivi, Hexed I ja huovutetut tumput).

Suurin uutinen on kuitenkin se, että suoritin Tampereen messut täysin ilman lankaostoksia ja kun palasin töihin, on iltaisin ollut sen verran menoa ja meininkiä, ettei onneksi ehdi lankakauppaan, ei edes nettisellaiseen. Niinpä omat ostokset on pyöreä nolla! Secret Pal ei myöskään lähettänyt tässä kuussa yhtään lankaa, ja sitten kun sain muissa merkeissä yhden ylläripaketin, niin jätin sen tarkoituksella äitin hoteisiin ennen kuin olin edes kunnolla tutkinut sen sisältöä. Siitä taitaa tulla mulle joululahja, joka tosin annetaan uuden vuoden ja prosenttiliikkeen loppumisen jälkeen.

Miinusta tuli siis yhteensä 2573 grammaa ja tavoitetta jäljellä 5907 grammaa (lokakuun tilanne 8480 g – 2573 marraskuun vähennys). Taidan hipsiä tästä neulomaan…

(edit: ach, laskelmista unohtui sukkalanka, jonka olin kyllä aikoinaan ostanut omaan käyttöön mutta kun se tuntui osuvan Secret Palin toiveisiin, niin lähetinkin sen pois. 100 grammaa lisää vähennystä tuosta vaan, hups! - selvyyden vuoksi laitan sen vasta joulukuun laskelmaan, koska tuolla kommenttipuolella oon jo antanut yllä olevat lukemat.)

Ei kommentteja: