maanantai 17. joulukuuta 2007

Tyypillinen hämäläinen: käynnistyy hitaasti,

mutta kun pääsee vauhtiin, sitä on mahdoton pysäyttää.

Tilanne nyt kun joulukuuta on kaksi viikkoa jäljellä:

Poistotavoite oli kuun alussa 5907 grammaa. Miinustamme siitä
-100 grammaa sukkalankaa, joka meni omista varastoista Secret Palille kun se tuntui osuvan hänen toivomuksiinsa
- 1000 grammaa karitsa/kashmirsekoitetta, jota erehdyin vilauttamaan työkaverille, joka halusi välttämättä just samaa lankaa ja samaa väriä ittelleen. Mietin pitkään ja hartaasti, myisinkö, mutta hellyin kun se pyysi niin nätisti ja sikstoiseks päässen kohtapuoliin käymään siinä ranskalaisessa kaupassa, josta tätä saa. (Olin vielä niin sika että hinnoittelin sen vähän korkeammalle kuin mitä itse maksoin ja tein vielä diilin koko kilon erästä ettei jää sitten harmittamaan jos sitä on meistä jommallakummalla sen verran, että loppuu just vähältä kesken. Parempi että on kokonaan pois mielestä. Palkkapäiväkin oli juuri eikä kollega yhtään vitissyt hinnasta, joten sinne meni kilo kashmiria ja minä sain rahoilla ostettua puolet omasta joululahjastani. Hihii.)
- 187 grammaa, jotka pistelin körötellessäni junalla neuletapaamiseen noin 100 kilometrin päähän. Ikään kuin sitäkin aikaa ei olis voinut istua kotisohvalla neulomassa. Valmiiksi tuli Hexed II Lett Lopista ja Argosy-huivi Artesan Alpacasta.
- viime aikojen suurin työ on ollut 1520-grammainen sarisilkkiloimi... eiku torkkupeitto...eiku hartiahuivi. Mulla oli reilu kilo periaatteessa punasävyistä sarisilkkiä, mutta nöttöset oli kuitenkin varsin eri sävyisiä keskenään, joten neuloin yhdeksän aluetta kunkin omalta kerältään ja väliin aina paksua köysimäistä mustaa puuvillalankaa. Olipahan taas projekti, mutta ainakin se kulutti lankaa! (ja aikaa. ja hermoja.)

Online Solo -tyylinen huivi kaipaa viimeistelyä ja kaksi laukkua on myös muuten valmiina mutta huovuttamatta. En tiedä ehdinkö enää ennen joulua pyörittää niitä koneessa - oon enää neljä iltaa kotona ja pakatakin täytyis Suomen-reissua varten. Olis vaan helpompi punnita ne huovutettuina kun ovat paljon pienempiä. Laskelmasta puuttuu siis vielä musta Huopanen ja ruskeankirjava Katia.

Joulunpyhinä olis tarkoitus väkrätä ainakin ohuenohutta Noro Cashmere Flavor -huivia, josta ei kylläkään tule kovinkaan paljon grammoja (neulottuna on 100, jäljellä n. 50) mutta kun se nyt on ollut koko vähennysprojektin ajan kesken, niin ois kiva saada se valmiiksi. Mutta tänään alkaa vihdoin Biggy-takin työstäminen. Siihen on varattu 2 kiloa lankaa ja neulon ylhäältä alas asti niin kauan kuin sitä riittää. Wish me luck!

3100
grammaa jäljellä.

edit: maanantai-iltana neuloin 400 grammaa.
tiistai-iltana kulutus on vähän vajaat 600 grammaa eikä edes hihat ole vielä valmiit. Herraisä kun tää syö lankaa! Yhdestä 100 gramman kerästä tulee noin 27x29 cm:n kokoinen tilkku. Mitäs jos projekti jää kesken siitä syystä, että lanka loppuu eikä sitä saa mistään ennen vuodenvaihdetta? Lasketaanko siihen asti neulottu kuitenkin kulutukseksi?
keskiviikko: kyllä kuulkaa hauis kasvaa kun tämän neuleen kanssa vehtaa! Nyt en ehtinyt punnita mutta kyllä siinä alkaa kilo olla kiinni. Hihat tehty, takakappale tehty ylhäältä alaspäin kainaloihin asti, molemmat etukappaleet on myös *melkein* kainalossa. Sitten voikin yhdistää ne kaikki ja ruveta neulomaan vartalokappaletta niin kauan kuin lankaa riittää. Kesken se loppuu, ei voi mitään, mutta tehdään nyt niin pitkälle kuin mahdollista. Ja tammikuun lopussa pääsen paikkaan, josta lankaa saa sit lisää.

Ei kommentteja: