perjantai 31. elokuuta 2007

Alkupaino

Excel-taulukon mukaan minulla on lankaa 15 kiloa 280 grammaa. Tilastossa on kuitenkin mukana myös keskeneräiset työt, joissa lankaa on kiinni 250 grammaa, eli lähtötilanne on 15 kiloa ja 30 grammaa. Tästä 10 % on 1,5 kiloa, joten joulukuussa lankaa minulla pitäisi olla alle 13,5 kiloa. Neulominen ei varmaan tuota ongelmia, kunhan saisi ostokset pidettyä minimissä. Huomenna kuitenkin suuntaan heti Käsityömessuille, saa nähdä, paljonko sieltä tulee lisää. Hirveitä paineita en tästä aio kuitenkaan ottaa. Omalle painolle en aio asettaa tavoitteita, kunhan suunta on alaspäin. Viikon lomareissun jälkeen paino on TAAS enemmän kuin ennen. Montako kertaa vuodessa voi aloittaa uudelleen? Karkkilakon ajattelin taas aloittaa ja muutenkin herkkuja vältellä ja pysyä jo opitussa terveellisessä rytmissä. Myös liikunta on suunnitelmissa.

Ja nyt voi julkistaa lankamäärän.

Arvailukset on arvailtu ja lopullinen lankasaldoni siis yllätti minun suuresti. Sitä lankaa oli paljon vähemmän kuin mitä olin kuvitellut.
Alkusaldo 64 kg 203 grammaa
Pudotettavaa vähän yli 6,4 kg
Ja lopussa lankaa pitäisi olla noin 57,8 kg

marsusta saa paljon helpommin sen 10% pois, sanon mie!

Hei vaan kaikille!

o/

Täällä Langankuluttaja, hei muut ryhmäläiset! Laskin lankavarastoni, näyttäisi olevan hulppeat 37250g. Päätin että 10% lankavarastosta ei riitä, pitää tehdä 20%. Tämä oli tosin silloin kun oletin että ehkä 30 kiloa menee nippa nappa rikki... Mutta silti. Tavoite siis ensisijaisesti 33525g, mutta mieluusti alle sen 30 kilon olisi asiallista päästä... Pienen vilauksen annoin blogissani äsken, millaisia aarteita löytyy.. Joita ei koskaan raski käyttää. Mukana olen myös oman painon pudotuksessa, hiljaisesti taustalla. Katsotaan miten käy.

minut ja lankani on punnittu

Ostin tänään henkilövaakan ja punnitsin itseni sekä langat. Lankoja kertyi n. 10 kg. Sen takia noin koska kaappien kätköistä löytyy kuitenkin vielä lankanyssäköitä. Ehkä noita lankoja voisi useammin penkoa, kun sieltä tekee löytöjä ;) nyt on jo muutama tekele mielessä...
Omasta painostani pitäisi lähteä 7 kg, niin pääsisin tavoitteeseen. Tätä tavoitetta on jo aloitettu... ilmoittauduin kahteen jumppaan ;)
Blogia pidän täällä joten sieltä pääsee myös kurkkimaan kuulumisia.

Pudotustavoite: 1,8 kg

Lankavarasto on viimeinkin laskettu henkilö- ja keittiövaakojen avustuksella. Lopulliseksi summaksi sain 18 297 grammaa. 10 prosenttia tästä on 1829 grammaa ja tavoitepaino siis 16 468 grammaa. Ihan näin isoja lukemia en etukäteen odottanut. Muuten lankaa saisi kyllä olla vaikka enemmänkin, mutta kotini 28 neliötä asettavat lankavarastolle tietyt rajat. Tällä hetkellä langat on varastoituna kolmeen isoon muovilaatikkoon sekä vaatekaappien ylähyllyille erinäisissä muovikasseissa, jotka putoilevat alas ovia avatessa. Tuskastuttavaa.

1,8 kilon pudotus ei neljässä kuukaudessa liene aivan mahdotonta, vaikka en mikään supernopea neuloja olekaan. Ainahan voi tyytyä lankojen lahjoittamiseen... Uusista ostoksista on toki syytä pitää näppinsä erossa.

Omaa painoani en taida yrittää pienentää aivan kymmenellä prosentilla, mutta muutama kilo toki saisi siinäkin vähentyä.

Kaikki on punnittu

Lankoja varastoissani on 6,3 kg eli tavoitepaino lankavarastolleni on 5670 grammaa. Olin yllättynyt kuinka vähän lankani painoivat, sillä ne tuntuvat vievän niin paljon tilaa. En yhtään ihmettele, että teillä raskassarjalaisilla on jo isoja ongelmia säilytyksen kanssa. Kovin tarkkaa lukemaa langoille en saanut, koska mies sulatti parisen viikkoa sitten keittiövaakani, joten langat punnitsin henkilövaa'alla itseni kera.

Kovin kummoisia strategioita minulla ei ole tuon vähäisen lankamäärän pudottamiseen. Jos saan kuopuksen villapuvun kudottua, niin grammat hupenevat jo siihen. Yritän kyllä pudottaa langoistani enemmän kuin tuon 10 %. Kaapeissani oli langoja 90-luvun alusta, joten yritän saada etenkin noita vanhempi keräytymiä ja pieniä jämäkeriä häviämään. Ne tulevat menemään erinäisiin Vaaka-projekteihin.

Oma painoni on 93,4 eli tavoitepainoni on 84,1. Kaljanjuontia vähensin jo kesäloman loputtua. Nyt alan pienentämään annoskokoja, vähentämään herkkuja ja lisäämään salaatteja. Liikuntaakin täytyy yrittää enemmän elämään. Pitää varmaan kaivaa kaapista Pilates DVD käyttöön, kun ei se sieltä tunnu vaikuttavan.

Perustin itselleni myös blogin tämän projektin päiväkirjaksi ja galleriaksi, se löytyy täältä.
Tällä hetkellä siellä on vasta esittelyni, mutta yritän lisätä sinne viikonlopun aikana kuvia ja tekstiä lähtötilanteesta.

Korjaus alkusaldoon

Kaapeista löytyi vielä muutama pussillinen lankaa jota en ollut huomioinut aiemmassa inventaariossa. Virallinen alkusaldoni lankojen osalta on täten 27kg 145g.

Lankavarasto laskettu

Sain lankavaraston punnittua ja tarkistettua että kaikki on varmasti mukana :) Tulokseksi sain 18kg 662g eli 1866g pitäisi pudottaa, pikaisesti laskettuna se tarkoittaa sitä että lankavarasto saa painaa vuoden lopussa 16kg 796g.
Näillä mennään ja toivotaan ettei kamalasti tule ostettua lisää lankaa...

Inventaario valmis!

Noniin. Nyt sain vihdoin inventaarion valmiiksi.
Tulos oli 6915g, eli vähennys olisi siis 690g kulutettavana.
Se menee helposti, mutta ongelmana onkin sitten ne langat jotka tulee kuitenkin ostettua tempauksen aikana,
ja kun ne pitääkin sitten kuluttaa alusta loppuun... :(
Mutta ainakaan ei tule tehtyä heräteostoksia.

Tavoitteenani olisi saada kaikki pienet jämänöttöset kulutettua, isoihin ja täysinäisiin keriin en ala koskemaan sillä
niistä saa jotain muuta kivaa vielä jälkeenpäinkin, mutta nämä jämät vaan jäävät kieruttelemaan jos niille ei tehdä mitään.

Ja sitten itseen.
Tarkoituksenani oli aloittaa jo kaksi viikkoa sitten laihdutus, sainkin onnistuneesti 1,4kg nestettä pois, mutta tämä viikko onkin sitten mässäilty senkin edestä että paino näytti peräti +0.2kg tänään! Huh. Mutta huomisesta lähtienhän vasta lasketaan, eikö niin? :D

Tavoitteena itsenpienennyksessä olisi soitto hydrobicryhmään, onko tilaa, ja edelleen tämän syömispuolen vähennys. Näinä kahtena viikkona en ole syönyt ns. mitään väärää, mutta aivan liikaa yksinkertaisesti. Eli se tarkkaan syyniin, ja hydrobiccaus kiinnostaisi valtaisasti. Sitten jos sinne ei mahdu niin pitää keksiä jonkinasteinen plan b.

Mutta nyt leipomus- ja neulomushommiin!
Älkää ihmiset rakkaat suuttuko minulle tämän takia, mutta kun olen vasta aloitellut lankamäärän laskemista ja tarkoitukseni oli päättää se tänään - viime hetkellä - kun kerrankin on vapaa ilta eikä töitä, mutta kun tulikin ekstemporelähtö risteilylle, niin enhän minä ehdi millään. Huomenna suuntaankin sitten satamasta suoraan Tampereelle yönseuduksi, mutta viimeistään maanantaina ilmoitan teille kaikille lankojeni nykyisen ja tavoitepainon. Tästä hyvästä ruoskin itseäni pudottamaan lankapainosta 15 %.

Omasta painostakin saisi muutama kilo lähteä, mutta se onneksi saattaa tapahtua kuin itsestään, kun saan nyt hevoseni kesä- ja astutuslomalta ratsastuskäyttöön.

Palaillaan!

-Nyyti (http://sisarkuu.vuodatus.net)

Mukana

Hieman myöhässä olin taas mutta päätin nyt kuitenkin lähteä mukaan.
Kokonaispaino on 1962g, jonka pyöristin 2kg. eli 200g vain pudotettavaa. Aloitin neulomisen uudestaan vasta vuoden vaihteessa joten lankaa ei ole kertynyt vielä paljoa.
Keskeneräisiä töitä sen sijaan on paljon. Mutta 200g menee nopeasti ja aikaa on paljon.

Eli 2kg - 200g => 800g

Lähtötilanne

Punnitsin juuri lankani: Puuvillalankoja 2182 g, villalankoja 3860 g = 6042 g. Arvioni oli n. 5kg ;) Puikoilla keskeneräiset työt painavat yhteensä puikkojen kanssa 115 g (ei huomioida missään). Kesken on villasukat ja neuletakki Eerikalle. Töissä kiinni olleet lankakerät olen punninnut tuohon n. 6 kg painoon mukaan. Näin ollen mun pitäisi saada lankavarastosta pois 604 g, jolloin lankavarasto saisi painaa 5038 g.

Strategia ja mietintöjä:
Lankaa 6 kg, pudotus oltava siis 600g
600g neulottava neljässä kuukaudessa, tarkoittaa 150g kuukaudessa.
Siis yhden seiskaveikan verran. Ei toisaalta kuullosta ollenkaan pahalta, toisaalta käden renkatessa tuo saldo olisi jo tosi hyvä.

Mulla kyllä tämä projekti painottuukin enimmäkseen noihin omiin kiloihin ;) Vaa’assa käyn huomenna ja –10% tekisi hyvää ;)

Minäkin selvisin mukaan

Vaikka tuo rekisteröityminen meinasi tuottaa hieman päänvaivaa.. Jeps punnasin lankavarastoni ja tulokseksi tuli 5 kiloa ja 85 grammaa.. Eli viiden kilon paikeilla niinkuin arvelinkin. Suurihan tämä ei ole, ainakaan moniin muihin täällä oleviin verrattuna, mutta kyllä siitä silti sietää sen 10% ja enemmänkin laihduttaa. Suuri osa tuosta koostuu erilaisita jämälangoista, joista ei tule juuri koskaan tehtyä mitään.. Jos nyt vaikka jotain raitasukkaa niistä vääntäis.. Ei tuo reilu puoli kiloa sentään ole niin suurensuuri määrä.

Ja omasta painosta en voi kymmentä prosenttia pudottaa. Mutta jos nyt vaikka koitan syödä terveellisemmin tai jotain :D

Palkinnon arvonnasta

Rouva Oranssi ehti jo kysellä yhteissaldoa. Minullakin oli sama ajatus mielessä, mutta en ehtinyt vielä postata aiheesta, hämäläinen kun olen ja pohdiskelin samalla arvontaa... Mutta korjataan tilanne nyt, kiitos muistutuksesta!

Jokainen kilpailee itsensä kanssa ja seuraa itse omaa tilannettaan. Palkinnon arvontaa varten voisi kuitenkin asettaa muutaman ehdon, jotta voittajan arpominen olisi helppoa ja jotta samalla saataisiin seurattua, miten projektit etenevät.

Siispä:

- Arvontaan osallistuminen ei ole pakollista; voit joka tapauksessa raportoida tähän blogiin tilanteestasi niin usein kuin haluat.

- Palkinto on tod.näk. jotain Marjutin lankavarastosta (ei välttämättä punaista kuitenkaan, vaikka lankavarastoni on enimmäkseen punaista, mutta enimmäkseen luonnonkuituista joka tapauksessa).

- Arvontaan osallistut, kun

a) saat lankavarastoasi pienennettyä 10 % 31.12. mennessä

ja

b) jätät tilannekatsauksen kaikkien seuraavien merkintöjen (yhteensä 5 kpl) kommentteihin:

- ilmoita tämän merkinnän kommenteissa lankavarastosi alkutilanne; aikaa on viikko projektin alusta eli 8.9. saakka
- ilmoita tilanne merkintöihin, jotka kirjoitan loka-, marras- ja joulukuun alussa; kommentointiaikaa on silloinkin viikko per merkintä
- ilmoita lopullinen tilanne tammikuun 2008 alussa projektin loputtua

Kuulostaako reilulta?

Hups, kuinka kävikään

Kävin kirpputorilla ja mukaan lähti puoli kiloa lankaa. Matkakertomus löytyy täältä. Nyt siis lähtöpaino langoille onkin 42,75 kg. Kuitenkin olen sitä mieltä että kannatti.

Hyvää projektia kaikille toivotellen Seijap

Yhteissaldo?

Mua kyllä kiinnostaisi, enkä millään jaksaisi kaivella kaikkia postauksia erikseen alusta asti, että paljonko meillä on yhteensä lankaa kun tämä leikki alkaa! Suostun ynnäämään summan, jos viitsitte laittaa tähän viestiin kommentiksi vain ne grammat (ja nimimerkkinne). Oisko ideaa? Sitten sama touhu vuoden vaihteessa...

Voisin vaikka alkuviikosta tehdä ynnäilyjä. Mahtaisiko kaikki käydä siihen mennessä sivuilla piipahtamassa?

Eli Rouva Oranssi, 14 kg tasan.

Lankavaraston lähtötilanne

Hei vaan!

Elokuun viimeinen työni valmistui, ja ilmoitan nyt virallisen lähtötilanteeni lankavaraston pudotukseen. Lankaa on varastossa nyt 12 871 grammaa, josta -10% on 1 287 grammaa. Joulukuun lopussa lankaa saa olla varastossani siis enintään 11 584 grammaa. Lankaostoksille joudun pakostakin jossain vaiheessa, koska olen luvannut ainakin yhden joululahjan saajalleen, eikä minulla ole vielä ollut varaa niitä lankoja ostaa. Lankaostothan olivat kuitenkin sallittuja, joten tavoitteenani on vain tuo noin 11,5 kilon lankavarasto vuoden lopussa. :)

Langankulutusintoa kaikille! :)

laskettu

huhhuh.
Aamulla ajattelin, että kävisin tänään vielä lankakaupassa sunnuntaisten synttäreiden kunniaks. En tiiä uskallanko.
Laskin nyt nuo kartiot ja jämät ja tänhetkinen tulos on 21kg 72g. Se on aikamoinen määrä miulle. En laskenu niitä mitkä on ufoissa kiinni, pyörtyisin siinä tapauksessa.. Enkä siis näin ollen vähennä niiden valmistuttua lankapainoa yhtään :)
Toivottavasti tää shokkitila laantuu kohta, mietin vaan mihin ihmeeseen nuo kaikki kilot täällä piilottuu..

Mukana ollaan ;)

Hiukan sähläystä näin aluksi, mutta kait on tilit ja liittyminen nyt oikein.

Kiitos että pääsin mukaan!!! Nyt siis lankavarastoja punnitsemaan ;)

Valmiina, paikoillanne...

Ilmoittautuminen 10 % -projektiin on päättynyt!

Meitä on nyt 100 tai jos/kun kaikkiin avoimiin kutsuihin vastataan, meitä on 105.

Viimeiset kutsut ilmoittautuneille ovat nyt lähteneet. Tällä hetkellä (klo 10.15) kutsulistassa on viisi avointa kutsua. Eilen lähetin uudelleen kaksi vanhaa, noin viikon verran avoimena ollutta kutsua ja sen lisäksi muutamia uusia. Aloitan iltapäivällä poistamaan ilmoittautumiskommentteja, etteivät sähköpostiosoitteet jää kaikkien näkyville - voit poistaa itsekin kommenttisi, jos haluat.

Kertauksen vuoksi vielä kerran: jos olet ilmoittautunut etkä ole saanut kutsua, tarkista, että olet kertonut sähköpostiosoitteesi. Ilman sitä en voi lähettää kutsua. Tarkista myös sähköpostiohjelmasi roskapostikansio. Jos kutsu ei ole siellä, jätä sähköpostiosoitteesi tähän merkintään tai laita mailia osoitteeseen marjut ät katajala piste net.

Viime tipassa mukaan

Mietin pitkään, lähteäkö mukaan 10 % -tempaukseen vai ei. Itse asiassa mietin liiankin pitkään, koska eilisen olin lisäksi tahtomattani nettipimennossa. Onneksi Marjut suostui vielä tänä aamuna päästämään minut mukaan. Kiitos!

Mutta miettimistä aiheutti ensinnäkin blogiani jo keväästä saakka vaivannut näivetystauti. Mietitytti, jaksanko osallistua aktiivisesti nettijuttuihin. Toisekseen lankaa on moniin muihin verrattuna melko vähän - 8760 g on tilanne ennen illan kauppareissua, josta tiedän ostavani lankaa ainakin lasten syysvarusteisiin. Kolmanneksi 10 % pudotus painosta olisi tarpeetonta - BMI 18 ei kuulosta sellaiselta, johon haluan.

Päätin kuitenkin lähteä mukaan, koska lankavarastoni koko on minulle aika lailla maksimi. Pari vuotta sitten ajattelin, että lankojen pitää mahtua yhteen pahvilaatikkoon. Nyt laatikoita on tullut kaksi pienempää lisää, ja lisäksi osa odottelee puikoille pääsyä olohuoneen korissa.

torstai 30. elokuuta 2007

66,6

Hei kaikki!

ja kiva olla mukana "painoja" pudottamassa.
Luulin että jää väliin kun olen niin saamaton että toi lankojen laskeminen (lähinnä aloitus) teki tuskaa mutta nyt ne on laskettu(vaikka pieni apurini 1,5v. vähän hidasti laskentaa mm. repimällä vyötteitä keristä :-/).
Saldoksi tuli 20,750kg eli eiks siitä 10% ole ~2kg.

niin ja onhan sitä elopainoakin salakavalasti päässyt kertymään niinkin pahaa enteilevä lukema kuin 66,6kg eli 6,6kg pudotettavaa (näin aluksi).

terkuin päivii

Viimeinen ilmoittautumispäivä tänään 30.8. + kutsut

30.8. klo 10.30 mennessä sähköpostiosoitteensa ilmoittaneille on lähetetty kutsut.

Tänään torstaina 30.8. ehdit vielä mukaan! Viimeiset kutsut lähtevät viimeistään huomenna. Aion myös poistaa kaikki ilmoittautumiskommentit silloin.

Jos kutsua ei ole kuulunut, tarkista seuraavat asiat:

- Oletko muistanut ilmoittaa sähköpostiosoitteesi? marjut ät katajala piste net palvelee vielä tämän päivän ajan, jos et halua ilmoittaa osoitettasi julkisesti
- Onko kutsu mennyt sähköpostisi roskapostikansioon? Tällä hetkellä kaksi avointa vanhaa kutsua odottaa juuri lähetettyjen lisäksi.

Siispä: jos haluat mukaan, hihkaise Säännöt-merkinnän kommenteissa. Muista ilmoittaa sähköpostiosoitteesi, ilman sitä en saa lähetettyä kutsua!

TiinaR: mukaan mahtuu vielä, ilmoitatko sähköpostiosoitteesi?

Pienen pieni lankavarastoni

On kooltaan vain 2,8kg, pyrin siihen että lankavarastoni on korkeintaan 2,5kg kun projekti loppuu :) Suunnitelmissa kutoa sukkia yms pukinkonttiin joten uskon että tuo 2,5kg alittuu hyvinkin.

Painostakin olisi hyvä saada 10% pois, mutta katsotaan miten käy :)

Punnitus tehty

Langat ja nyssäkät punnittu Ikean keittiövaa'alla, varasto per tämä päivä 8614 g. Tavoitteeksi kirjattakoon 7753 g.

Susanna

Silmun pieni pudotus

Liityin tähän projektiin, kun tuskastuttaa nurkissa pyörii sekalainen lanka-armeija. Olisi kiva, jos siitä turhasta varastosta pääsisi eroon, niin saisi luvan kanssa aina uutta pientäkin työtä aloittaessaan käydä lankakaupan laajoilla apajilla valkkaamassa lankoja seuraavaan työhön. Katseltuani muiden lankamääriä, taidan olla tässä projektissa hiirulaiskastissa. Lankainventaarion mukaan nurkistani löytyy vain 3 kg 723 g lankaa. Pudotettavaa on siis vain 372 g ja loppusaldoksi pitäisi saada 3 kg 351 g. Haluaisin kyllä pudottaa enemmänkin, mutta tuo on ainakin hyvä alku.

Omasta painosta se 10% olisi kanssa aika sopiva pudotus; pääsisin reilusti takaisin normaalipainon puolelle. Mutta katsellaan.

Blogini on Silmun silmukat ja osallistun myös Hupo-viikkoihin ja Sukkasatoon.

Pieni porkkana projektin toisellekin pienentymiselle

Kaikki, jotka ovat onnistuneet pudottamaan omasta elopainostansa 10%, osallistuvat arvontaan tammikuussa. Palkintona tulee olemaan jotakin suklaista. Jos jostain syystä kukaan ei ole onnistunut pudottamaan painoansa 10 prosenttia, palkinto menee eniten pudottaneelle. Muistakaa syksyn ajan kuitenkin fakta: Hyvä ruoka, parempi mieli ;)

Lankainventaario

Mulla on huomenna ranskan tentti, joten mikä voisikaan olla parempaa ajanvietettä kuin lankojen inventointi. Lankavarastoni kooksi sain 4155 g, lisäksi keskeneräisissä töissä on kiinni 700 g. Tuossa ensimmäisessä luvussa on mukana myös kaikki jämälangat, joita mulla on n. 450 g. Olin jo heittämässä jämälangoista kaikkein pienimpiä nöttösiä pois, mutta sitten nuukuus (tai jokin) iski: "Täällähän on paljon Nallea tai vastaavaa lankaa. Niistä saisi varmasti kivat kirjoneulelapaset." ;)

Vähän yli 400 g tavoitekulutukseni olen ajatellut saavuttaa (ja ylittääkin) neulomalla Mariahin Knittystä, siihen olen varannut langat jo vajaa vuosi sitten. Nyt pitäisi kuitenkin aloittaa sukat lahjaksi lokakuun alussa vuosia täyttävälle sedälle. Onneksi mun varastossa on niihin sopivaa lankaa, joten ei tarvitse mennä lankakaupoille.

Rouva Oranssin alkusaldo

Juurikin kone nielaisi hienot selostukseni strategioista jne. En kirjoita uudelleen. Olkoon nyt viestinä vain, että uskon pääseväni tavoitteseeni. Alkusaldo tasan 14 kg ja tavoitevarasto siis maksimissaan 12,6 kg laatikkolankaa vuoden vaihteessa.

Teen parit paksulankapuserot, joten no problem, voin myös sukkailla ja niin edelleen, ellen pahasti repsahda lankaostoksille.

Omasta painosta en yritä 10 %:aa, vaan tavoittelen neljän kilon painonlähdetystä. Tiukkaa tekee sekin.

Mukana myös

Päätin minäkin lähteä tähän projektiin mukaan. Lankoja en ole vielä saanut punnittua, mutta teen sen lauantaina, kun on paremmin aikaa. Villi veikkaus on, että lankoja olisi sellaiset 10 kiloa. Katsotaan kuinka lähelle arvaus menee =)

Itse olen aloittanut dieettini kauan aikaa sitten ensimmäisen kerran ja näitä aloituksia on ollut tässä parin vuoden sisällä X-määrä. Nyt onkin hyvä ryhdistäytyä tämän homman kera. Painoahan pitäisi tiputtaa huikeasti enemmän kuin 10%, mutta tuosta on hyvä aloittaa. Eli tuo prossaluku tarkoittaisi meikäläisen painosta 10 kg... Huh. Jos sen saavuttaisi, niin hyvähän siitä olisi jatkaa =)

Blogi-osoitteet ja lankamäärän bloggailen sitten viimeistään lauantaina.

Aurinkoista torstai- sekä perjantai-päivää kaikille!!!

Lähtölaskenta suoritettu

Sain vihdoinkin punnittua kaikki jämänykeröt. Niistähän ei pitäisi tulla oikeastaan mitään, eihän? Minulla on näköjään jämiä yli kolme kiloa... ei siis oikeastaan mitään. Itsepetokseni lankavaraston suhteen lähentelee käsityksiäni suklaan välttämättömyydestä. Siispä mukaan kymppiliikkeeseen.

Lankoja on tällä hetkellä 31 kg 362 g. Syksyn aikana tulisi saada neulottua pyöreästi 3 kg 150 g, jotta pääsisin tavoitevarastooni, reiluun 28 kiloon. Voi hyvänen aika.

Elopainoni suhteen tilanne on vielä synkeämpi. Putoamaan pitäisi saada 9,1 kg. Se olisi kyllä todella tarpeen, mutta kuten huomaatte, minua vaivaa skeptisyys. Onneksi jokainen kilo on parempaan päin.

keskiviikko 29. elokuuta 2007

Varaston tarkistuslaskenta tehty!

Totesin että olen laskenut varastoni niin että kokonaisluvussa on kaikki langat, nekin jotka on jo neulottu keskeneräisiin. Joten ei auttanut kuin kömpiä takaisin lankakaapille ja laskea uusiksi. 17278 g on se mistä lähdetään liikkeelle. Eli 1,7kg pitäisi saada pois varastosta. Luulisin sen olevan ihan mahdollista, siitäkin huolimatta että tiedän ostavani lisää lankaa ennen vuodenvaihdetta.

Taistelusuunnitelma on hiottu, mallitilkkuja tehty ja mietitty mitkä olisi paksuimmat langat mitä kaapissa on :P

tiistai 28. elokuuta 2007

veranokin mukana

Minäkin päätin jo heti alkuun lähteä kiloineni mukaan, mutta viivytin lähtöpainon ilmoittamista vähän lähemmäs syyskuun alkua. Nyt pitäisi inventaarion olla kunnossa, lauantaina vielä kävin ostamassa yhdet huivilangat valmiiksi joulua varten.

Varastoa on päässyt kertymään 16,9 kiloa eli tavoitepainoni vuodenvaihteessa on 15,2kg.

Omaa elopainoa on vuosien varrella kertynyt hiukan enemmän. Vaikka olenkin täysin normaalipainoinen, ei pieni piristys liikkumiseen ja herkkujen vähennys silti pahaa tekisi. Muutama kilo saisi mielellään lähteä muutamien senttien kera.

Tännekin tullen satunnaisesti päivittelemään tietoja edistymisestäni, mutta aktiivisemmin toimestani päivittynee veranon kutimet. Työ- ja opiskelukiireiden takia tosin sekin on viime aikoina hiukan päässyt hiljenemään..

sini ja sen kilot

nonni. nyt on langatki punnittu. eilen sain hienon keittiövaa'an ja tänään meni aamupäivä mukavasti lankoja punniten ja ihmetellen. kyllä mulla on hienoja lankoja joiden olemassaoloa en ihan ees muistanu ;).
kokonaissaldo on 13,32 kg,
pudotettavaa siis 1,33 kg ja
loppusaldo 12,08 kg.
vähältähän tuo kilo pudotettavaa kuulostaa..mutta niin kuulostaa langan määräkin, oikeesti kuvittelin että sitä on paljon, paljon enemmän..tarkistan toki laskut mutta jollei toisin ilmoiteta niin näillä mennään.
oma paino taas on mitä on, ja tuo 10% olis hyvä alku. tässä ajassa se on tarkasti laskettuna kovin paljon mahdollista, mutta ei kyllä salli repsahduksia. tosin oon jo herkut lopettanu muutama viikko sitten ja olosuhteiden pakosta (työ) alkanu sauvakävelemään. oikeesti se on kivaa, en oo ollenkaan pakotettu siihen :).
teen kyllä parhaani molempien kanssa, kivempi se on tälleen porukassa vaikka virtuaalinen oliskin!
sini menee näillä ja toivottelee tsemppiä ihan jokaiselle!

Punnittu on

Viikonlopun urakka on tehty. Langat on punnittu ja ehkä ovat hetken aikaa siististi laatikoissakin. Punnitsin lähes kaikki langat, pienet nyssykätkin. Siinä ekaluokkalainen tyttäreni oli suurena apuna, olhan se meille molemmille aikamoista väri- ja kosketusterapiaa, sekä äiti-tytär työskentelyä.
Punnitsematta jätin ne langat, jotka olen ostanut salaista neuleystävääni varten, sillä nehän ovat vain hetken vierailulla Heimolassa.
Lankaa löytyi 42,25 kiloa. Tarkoittaa siis, että neljä miehen villapaitaa täytyy neuloa. Tosin, miehen villapaitalankoja oli vain yhden paidan verran. Täytyy siis kehittää muita neuleita. Nopeimmin pääsisi lähemmäs tulosta, jos alottaisi neulomalla kaiken Teddyn pois. Sen neulominen kun, on niin joutuisaa. Viikonlopun kuoroleirille täytyy kehittää joku uusi neule matkaan. Siitä myös täytyy pitää kiinni, että uutta lankaa en talouteen hanki loppuvuoden aikan.
Oman painonkin kävin aamulla tarkastamassa, 67,5 kg näyttää puntari. Taidan ottaa tässä projektissa päämääräksi että, 6 kg putoaa. Silloin olisin aika lailla siinä painossa, jossa olin raskauksieni välissä. Painona se olisi hyvä, ainakin nyt tuntuu siltä. Ensimmäinen asia, josta täytyy pitää kiinni, on se, että en osta meidän talouteemme yhtään karkkia, enkä sipsejä. Sillä jos niitä on, niin minä myös ne syön. Poikkeuksen tekevät tietenkin 9.9 olevat esikoisen synttärit, mutta yritän pysyä kovana itselleni.
Tsemppiä meille kaikille, on kiva tehdä tätä yhdessä.

Kiitos kutsusta..........

....langat on punnittu ja tällä hetkellä niitä on 14kg mutta määrä saattaa pikkasen nousta vielä ,sillä joululahjalangat puuttuu ja messut tulossa :)painon punnitus odottaa kun alkua. Molemmista on tarkoitus kumminkin painoa pudottaa tuo vähimmäis määrä.
t.Cottonella

maanantai 27. elokuuta 2007

Sarikin mukana

Hei!

Olen Sari Turusta. Halusin mukaan tähän projektiin, koska painosta pitäisi saada vähän pois ja lankaakin haluan tuhota, että saan joskus ostaa uuttakin lankaa... Olen tämän vuoden aikana ostanut lankaa 50 grammaa (!), mutta lahjoituksina ja arvontavoittoina sitä on tullut 2200 grammaa eli tämän hetkinen lankamäärä on hieman suurempi kuin helmikuussa, kun oli Lankahamsterit - lankaa on nyt 10900 grammaa. Uskoisin, että yhden kilon pudotus lankamäärässä on varsin realistinen. Omasta painosta ei tarvitse pudottaa ihan 10 prosenttia, mutta muutama kilo ei olisi pahitteeksi.

Oma blogini on täällä.

Kysymys sääntöje tulkinnasta

Jos olen tilannut lankaa ja maksanut ne myös tänään, mutta ne tulevat vasta ensi viikolla, laskentaanko ne aloituspainoon vai määrään, joka pitää kuluttaa sen 10%:n lisäksi?

Punnitusta

Mulla on lankavarastoa 13115 grammaa. Virallinen 10%-tavoitepaino on siis 11803,5 grammaa.
En usko, että tuo on mikään kauhean iso urakka, sillä jos saan keskeneräisen palmikkoneuleeni valmiiksi, niin siihenkin kuluuu jo melkein kilo. Myös vaakatilkut ja joululahjaneuleet valmistunevat omista varastolangoistani.

Liityin mukaan

Heips kaikille,
löysin 10 % -napin Bälen blogista ja liityin innolla mukaan. Käsityökärpänen puri pitkän tauon jälkeen viime kesänä odottaessamme esikoistamme ja kun puikot kerran sai käteen, ei niitä voinut enää laskea. Valmiita töitä valmistuu lähinnä pojallemme, kutomisen ja virkkaamisen ohella yritän saada väännettyä kestovaippoja.

Lankavaraston koko on 6250 g eli pudotettavaa on reilu puoli kiloa. Omasta painosta yritän saada pois kymmenisen kiloa, joista puolet on vielä upeaa taikinaista vauvamahaa.

Projekteja hieman häiritsee ensi viikon kouluun palaaminen, mutta yritän parhaani!

Punnittu on

Ihminen ja langat on nyt sitten punnittu. Lankaa on tänään 26,452 kg eli vähennettävä määrä on 2,64kg langassa. Sukkia, lapasia, yksi villapaita ainakin ja muutama huivi. Eiköhän siitä lähde grammoja pikkuhiljaa :)

Omasta painosta se 10% tekee -7,6 kg eli siitä voipi laskeskellä itse. Se kuulostaa itellekin sopivalta määrältä ja urakkaa on aloiteltu jo ruokavalio uudistuksella sekä ratsastamisen uudelleen aloittamisella. Pikkuhiljaa jatketaan siis :)

Minäkin mukana

Katjuska tässä terve! Nykyinen nimimerkki selittyy Hogwarts Sock Swap 2:lla :) Vaihdan sen takaisin tuossa syssymmällä.

Blogini löytyy täältä, sieltä voi seurata tarkemmin lankavaraston hupenemista. Lankaa on arviolta 15kg, tarkka summa selviää kunhan jaksan yhden pussillisen kartoittaa vielä. Eli 1,5kg pitäisi lankaa käyttää. Haaveena olisi aloittaa Rogue ja Wicked, jospa saisi toisen edes valmiiksi :)

Omaa painoa voisi tiputtaa useammankin 10%, mutta aloitetaan ensin tasaluvusta eli kympistä. Keventäjissä olen jo mukana, jospa nyt saisi rasvapaketit liikkeelle.

Mukana myös

Hei! Kun 'kaikki' muutkin tuntuvat ilmoittautuneen tähän tempaukseen, niin kyllä minäkin sitten... Lankaa on tällä hetkellä kertynyt hieman alle 12kg, mutta määrä elää koko ajan. Omasta painostakin olisi hyvä saada jokunen kilo pois. Enemmän juttua löytyy blogistani.

Kutsut osa VI

Kutsut ovat taas lähteneet kaikille 27.8. klo 16.15 mennessä sähköpostinsa ilmoittaneille. Jos kutsua ei tunnu saapuvan, tarkista, oletko muistanut ilmoittaa osoitteesi tai onko se mahdollisesti mennyt roskapostikansioon.

Santtumaaria mukana!

No tämä tempaus tulee tarpeesen :) lankoja en ole punninnut vielä, mutta pitäisi muutenkin laittaa kirjanpito ajantasalle niiden suhteen. veikkaisin jotakin 20-22 kilon välillä lankaa olevan. Omaakin painoa voisi ihan hyvin pudottaa vähintään sen 10 perosenttia, eikä tekisi pahaa sekään. Mukana siis keikutaan. Valmistuneita töitä ja muita juttuja voi seurailla blogistani.

sunnuntai 26. elokuuta 2007

Langat on sitten punnittu

26275 grammaa. Noin paljon olen hankkinut lankaa puolentoista vuoden aikana. Suurimmalle osalle on ainakin ostohetkellä ollut jonkin näköinen suunnitelma mutta toinen asia on että mistä sen ajan ottaisi.

Varaston kertymistä on edistänyt haluni ostaa lankoja tarpeeksi kerralla, niin että sitä olisi riittävästi johonkin kunnolliseen projektiin, ei vain yhtä tai kahta kerää kerrallaan. Hermothan siinä menisivät jos onnistuneen mallitilkun jälkeen lankaa ei enää riittäsikään oikeaan neuleeseen eikä lankaa enää saisi mistään. Nih.

2,6 kiloa on jotaikuinkin parin villatakin kokoinen kasa, saas nähdä onnistuuko villatakin neulominen pitsihuivimaakarilta. Elämme jännittäviä aikoja :-)

Omasta painosta pois voisi lähteä 8-9 kiloa, luulisin, toivottavasti ei paljoa enempää. Vaa'assa en ole käynyt pitkiin aikoihin joten tarkka määrä jää arvoitukseksi. Kokeillaan kuitenkin elää terveellisesti ja syödä pieniä annoksia usein että ei tulisi ahmittua liikaa yhdellä kertaa. Jospa se auttaisi. Onnea meille kaikille!

Karkea arvio

Olen yrittänyt laskea kilojen määrää ja hahmottaa sitä massaa mikä lankoja huushollissa on..
Hyvin karkea arvio on 36 kg, vetoan siihen että kun sain 130l varastolaatikkoon mahtumaan 12,4 kg lankaa, ja mitä muita säilytyslaatikoita mitoin, sain suurimpiirtein 260l.. kasaan joten.. jos se olisi sitten tuon 36kg.. lisäksi löytyy lankoja jotka eivät ole minun vaan odottavat matkaansa muualle.. ( olen siis varastoiva osapuoli) ja ne eivät ole laskussa mukana.

Oma paino taas... no jos sitäkin saisi vähemmäksi niin hyvä.

Mutta tästä on hyvä jatkaa,
muoriska

Langat punnittu

Tänään sain punnittua langat ja mutu-tuntuma oli aika oikeassa, arvelin kakkosella lankamäärän alkavan. Lopullinen tulos oli 23 kg 560g. Lopputuloksessa jätin punnitsematta työn alla olevan huivin, joka pitää saada valmiiksi viimeistään alkuviikosta, jotta saan sen perjantaina jo käyttööni. Arvioin kyllä siitä jäävän jämäkeräosuuden mukaan. Hui sentään, yli kaksi kiloa pitäisi saada tuhottua vuoden loppuun mennessä tavalla tai toisella. Tuota en kyllä neulomalla ehdi tuhota, niin täytyy ottaa muitakin konsteja käyttöön. No, itselläni on se tilanne, että tuota määrää tärkeämpi olisi saada omasta painosta se 10% pois, ei mikään mahdoton, pari kiloa kuukaudessa niin olisi saavutettu jo enemmän kuin -10%.

Ilmoittaudun ja esittäydyn

Heipä hei! Olen Hapero, jonka joku saattaa muistaa lankahamstereiden kautta. Omaa blogia en ole pistänyt pystyyn, kun epäilen, ettei juttua riittäisi... Tai olen muuten liian outo... Olen kuitenkin armoton hamsteri, mikä yhdistää sentään jollain lailla muihin ja saan änkeytyä mukaan tällaisiin projekteihin, kuten 10 % pudotus ja lankahamsterit.

Täällä oli nurkissa valmiiksi aikamoinen kasa lankaa. Meni pitkään hamstereiden jälkeen, etten ostanut mitään. Heinäkuussa ostin reissusta puuvillaa. Sitten kai osittain 10 prosentin paineessa, osittain työpaineessa syöksyin eilen hakemaan lohtua siltä kuuluisalta kirpparilta, jossa moni muukin on käynyt ostamassa kassikaupalla lankoja. Mulle ei kassi riittänyt. Tarvittiin säkki. Ja ihan peruslankoja pääasiassa ostin, Novitaa, uutta ja vanhempaa. Jotain mohairia. Jotain puuvillaa.

Nyt on lankaa kaikkiaan 30 kiloa ja 575 grammaa. Voi elämän kesä! Mutta jos nyt sais sitten oltua ostamatta. Ideoita on, miten lankaa saisi kulumaan. Innostus on hukassa yhden Novitan neuletakin takia. Kroppaosa on jotain sinnepäin kuin mallissakin, mutta hihat. Ne on säkit, jos ne tekee ohjeen mukaan. Ja tottumattomana säätäjänä säätäminen on tuskaa. :( Murr! Oikeesti haluaisin sen valmiiksi. Ja noita muitakin UFOja tuntuu olevan jo aikas monta.

Langan painosta pitäisi siis saada pois reilut 3 kiloa. Joulupukin lahjasäkistä taitaa löytyä aika paljon pehmeitä paketteja. Ja okei, ei ne kaikki kirpparilta mukaan tarttuneet mulle ole. Osa menee äitille. Onneks! Sit vois ehkä vähän käydä kritisoimaan noita lankoja ja laittaa myyntiin sellaset mykkäkoululaiset... Tai lykätä nekin äitille. ;)

Omasta painosta saa lähteä se 10%. On sitä ennenkin yritetty, mutta sen samaisen heinäkuun reissun ja edullisten etelän viinien ja ihanien ruokien jälkeen on vielä enemmän syytäkin.

Tsemppiä jo etukäteen kaikille! Toivottavasti tarjolla on myös hyviä vinkkejä molempiin pudotuksiin...

Kaikki laskettu

Kaikki langat laskettu. Saldo näyttää 31723 grammaa. Kamala määrä. Se tarkoittaa, että loppuvuoden aikana on hävitettävä lankaa 3,2 kiloa. Omasta painosta saa hävittää 7 kiloa. Tulee kova syksy. Kamppailustani kohti -10 prosenttia voi lukea täältä. Hyvällä mielellä kuitenkin ollaan, sillä löysin kätköistäni monta kivaa lankaa, joiden olemassaoloa en ollut muistanutkaan. Tosin ne harha-askeleet lankaostoksissa tuntuvat yhtä tympeiltä kuin ovat tuntuneet koko ajan; siinä voi SuloVilen vetää pipoa syvemmälle päähän ja mietiskellä syntyjä syviä.

Punnittua

Taktikoinnin tuloksena oma paino on tippunut ainakin 700g ja lankavarasto kasvanut 1,150 kg aloituspäätöksen jälkeen. Ehdin varmaan vielä viikossa saada vähän omaa painoa pois, joten tavoite saada 7,3-7,4 kg omaa painoa pois. Ehdin varmaan neuloa lankavarastoakin pienemmäksi, koska en aio ostaa nyt enää lankaa, mutta tavoitteeksi asetan - 2 kg langoista. Lankavarastoni on tällä hetkellä 19,7 kg. Ihan tarkka se ei ole, koska minulla ei ole vaakaa, mutta varmaan ihan riittävä. Molemmat tavoitteet tuntuvat minusta realistisilta. En näin alkuun osaa sanoa, kumpi on vaikeampaa, ruuan ja makean vai langan houkutuksen liiallinen välttäminen. Molemmat vaativat mielenlujuutta, jota minulla kyllä tarvittaessa on, mutta onko näin pitkäksi aikaa.

Pitkäaikaisena tavoitteena minulla on saada omasta painosta pois 10kg eli omaksi painoksi 65kg. Ainakin tämä ensimmäinen reilu viikko on mennyt ihan hyvin. Olen alkanut pitää ruokapäiväkirjaa ja seuraamaan energian saantia. Aluksi tarkoitus oli ainoastaan kirjata ylös mitä syön, mutta päiväkirjan pito ohjasi samalla katsomaan mitä syö ja miten paljon. Tämä toimii ainakin alkuun, saa nähdä pitääkö myöhemmin vielä tiukentaa otteita, jos alkaa lipsumaan.

Aapuuva!

Tein tässä pieniä laskutoimituksia.

1)Mun pitäis saada KUUKAUDESSA 1,79 kg lankaa käytettyä, jotta pystyisin tähän 10 % pudotukseen. Argh. Ottaiskohan vähän omaa lomaa että voisi neuloa kaiket päivät? (Ehkä ei kuitenkaan...)Mut nyt on kaikki keinot sallittuja. Tää on sodanjulistus lankavuorelle joka paisuu ja leviää vallaten multa elintilaa kämpästä niinkun joku yliluonnollinen alkulima....

2) Oman painon pudotus neljälle kuukaudelle jaettuna on 2 kg/kk. Ja sehän on täysin mahdollista, jippii! Jos ei siis langat hupeniskaan niin lohtuna vois olla onnistuminen tässä.

Vaan tiedättekös mitä? No tiedättehän te, samanalaisina lankahulluina kuin minäkin... Marraskuussa on Tampereen messut. Sieltä on pikkasen vaikea lähteä tyhjin käsin kotiin. Täytyy ilmeisesti ohjelmoida aivot siihen, että ostaa sieltä kaikkea muuta kuin lankaa!

Esittely

Hei, minä olen Bäle (tai joskus rebale). Lankavarastoni koko on 19 985g, eli laihdutettavaa on 2kg. Omasta painosta ei ole aihetta laihduttaa, joten jätän sen osion väliin. Minusta voi lukea enemmän blogistani.

lauantai 25. elokuuta 2007

Pieni lankavarasto

Lankavaraston punnitseminen on tehty ja oletin että mulla olisi lankaa lähemmäs 10 kiloa, mutta eihän noita ollut kuin 5,1 kg. Hämmästyttävää, arvio voi siis mennä noinkin päin pieleen. Tuli jo hiukan nolo olo, mitä kummaa teen täällä raskassarjalaisten joukossa. Puoli kiloa neljään kuukauteen onnistunee, mutta oma paino lienee se akilleen kantapää.
Vasta nyt kun oma varasto on punnittu osaan suhteuttaa muiden varastoja, siis oikeasti jos omistaa 50 kiloa lankaa, niin onhan se järkyttävä määrä tilaa minkä langat vie! (Ei silti, mulla on noissa langoissa puolet tylsiä lankoja joten nyt tekisi mieli saada paljon kivaa lankaa... ja toisten lankavarastokuvat on houkuttelevia!)

Esittely ja punnituksen tulos

HEI!

Olen Vape. Espoolainen ylipainoinen neuloja, joten tällainen tempaus sopii mainiosta. Lankamääräksi tuli punnituksessa 10,4 kg. Koska vaakamme on mielestäni 'ystävällinen' oletan lankoja olevan ainakin 11 kg. Lankavarasto jakautuu noin puolet ja puolet villa- ja puuvillapohjaisiin lankoihin. Eli prosenttilaskuna ennen joulua pitäisi neuloa noin 1,1 kg. Jos suunnittelemani villapaita miehelle joululahjaksi toteutuu, pitäisi tavoitteen olla jo aika pitkällä. Lankavaraston riskitekijä on 1-2.9 Helsingissä pidettävät kädentaitomessut, joista olen ajatellut ostaa ainakin Angorinan lankaa huiviin.

Omaa painoakin on reippaasti liikaa. Olin jossain vaiheessa laihdutuksen jojokierteessä. Sitten lopetin laiduttamisen ja lihominenkin laantuin huimasti. Nyt on pikkuhiljaa taas kertynyt lisää. Varsinaiseen laidutukseen en uskalla ruveta, mutta yrityksenä on lisätä liikuntaa ja vähentää pulla- voileipävälipaloja ja siinä sivussa painoakin. 10% olisi varaa lähteä painosta, mutta se on liian paljon ja liian nopeasti. Tavoitteena olisi jouluun mennessä kutistua noin 4-5 kg, ja olla keräämättä sitä korkojen kanssa takaisin jouluna.

Hyvää laihdutussyksyä meille kaikille.

perjantai 24. elokuuta 2007

Tervehdys kaikille!

Punnitsin juuri omat langat ja 5 kiloa niitä on nurkissa ainakin kaikissa niissä varastoissa joiden olemassa olon muistin. Eli nyt voi sitten aloittaa lankogen tuhlaamisen. Osa langoista on kyllä aloitetuissa töissä joten pitänee tehdä siis aavistuksen reilummin kuin tuo -10 tuosta punnitusta määrästä.

Ehkä sananen itsestä niille jotka eivät minua vielä tunne. Eli Savonlinnalainen 25 vuotias nainen jonka päätyö on opiskelu ja harrastuksena monenlainen käsillä tekeminen. Usein tuntuu että työ vie hyvää aikaa harrastuksilta :) Lisää minun kuulumisia Blogistani.

olipas hankalaa...

Meinaan päästä tänne, ei hyväksynyt salasanaa ja uusintakin meni tuplaksi... Mutta kiitos kutsusta ja se unohtui tietty mainita, että painosta jos sais sen 10 prossaa pois, olisin huomattavasti tyytyväisempi kuin lankojen hupenemisesta...

Mukana ollaan

Päätin liittyä tähän mukaan, koska muutenkin mulla olis sama projekti käytössä. Painoa mulla on itselläni 120kg ja langoilla 54kg. Tavoite oman painon suhteen on -8 kg, eli sitä -10%:a, mutta suunta oikea. Langan kulutukseen en ota kantaa, aika näyttää.

Kiva kun tälläinen projekti järkätään :) hmmmm, oonkohan jo tämän kirjoittanut tänne, ei jaksa kahlata kaikkia viestejä läpi. Hoi Sire tai Marjut?!?!? Sivupalkiin luokkatunnisteiden luettelo, niin pääsee hakemaan?

Kutsut osa V

Kutsut ovat taas lähteneet kaikille pe 24.8. klo 16 mennessä sähköpostiosoitteensa ilmoittaneille. Tällä hetkellä meitä on jo yli 80! Ilmoittautumisaikaa on vielä vajaa viikko jäljellä, joten mukaan ennättää vielä.

Eija, Meri, Miimu - sähköpostiosoitteenne puuttuvat edelleen tai olen missannut ne tyystin!

Minä myös

Päätinpä minäkin ryhtyä tähän mukavankuuloiseen projektiin. Lankavarastoni on melko pieni, 4-5 kg, mutta säilytystilan puolesta sen olisi syytä vähentyä jonkin verran. Tarkemman lankamäärän ilmoitan sitten lähempänä syyskuun alkua.

Myöskin omasta painosta olisi syytä lähteä se 10 %, ehkä vähän enemmänkin: Viime syksynä aloitin kuntoilun ja laihdun yli 5 kg. Kuitenkin, kun kesä alkoi, liikunta jäi ja nyt painan saman verran kuin vuosi sitten. Laihdutukseen aion kokeilla samaa metodia kuin viime syksynäkin. Se olisi myös positiivista, jos saisi kaikki herkut jätettyä pois ruokavaliosta.

torstai 23. elokuuta 2007

punnati-punnati...

lankoja löytyipi vintilta 30,3kg, joten mukaan piti lähteä... myöskin oma elopaino on päässyt pahasti nousemaan, joten hyvää tekee tämä tempaus kaiken puolin!!

zaro.vuodatus.net

Punnitus tehty

Ja tällä hetkellä lankavarasto on 8299 g joten kulutus 829 g. Ei mahdoton, mutta lankamäärä yllätti itsenikin ja varastoista löytyi kyllä yhtä sun toista mitä en tiennyt olevankaan.

Susanna
http://tinttara.vuodatus.net/

8 päivää aikaa

2 viikkoa sitten minulla oli lankaa n. 42,5 kg ja päätin ryhtyä tähän "laihdutukseen". Nyt lankaa on 44,6 kiloa. Vielä on 8 päivää aikaa, kunnes tämä projekti käynnistyy toden teolla. Kuka tulisi pitämään minut erossa heräteostoksista ja alennusmyynneistä? Jotta 4 kuukaudessa saisi n. 4,5 kiloa lankaa kulutettua, pitää alkaa hiomaan ja suunnittelemaan erilaisia taktiikoita. Tässä olen jo pohtinyt, että pitäisikö etsiä alihankkija, joka neuloisi minulle sen mitä en itse kerkeä. Aluksi koitan kuitenkin taktiikkaa paksut puikot ja paksu lanka. Tikuttelen peittotilkkuja kasin puikoilla, näitä olen tehnyt lankahamstereidenkin aikaan. Isompana projektina aloitan villatakkia Alafoss Lopista.
Mukavaa kun meitä on jo näin paljon mukana tässä projektissa, uskon että meillä tulee olemaan vauhdikas syksy (puikkojen suhinaa). Blogini on Lankataivas ja sieltä voi seurailla repsahduksia tarkemmin.

keskiviikko 22. elokuuta 2007

Kiitos kutsusta!

Valitettavasti en voi osallistua painonpudotus puoleen imetyksen takia, mutta langankulutus-painostukselle tai paremminkin ostokielto-painostukselle on kyllä tarvetta.

Varsinainen varasto ei teihin muihin verratuna ole hälyyttävä eli lankaa - ja hahtuvaa- on tällä hetkellä yhteensä 8 kg 885 g, mutta sen kasvuvauhti puistattaa. Keväällä edellisessä inventoinnissa kokonaismäärä oli alle neljän kilon, joten olen parissa kuukaudessa tuplannut varastoni.

Pahinta tilanteessa on itsehillinnän puute. Vaikka olin juuri saanut laskettua tuon määrän, piti seuraavalla kauppareisulla poimia silti mukaan kerä roosan väristä seiskaveikkaa, vaikkei mulla ole hajuakaan mitä siitä tekisin.

Eli tavoitteena on tikutella muutamat sukat ja isompikin työ ja varsinkin kiertää kauppojen lankahyllyt kaukaa.

Projektien edistymistä voi seurata myös blogissani.

Tasainen tulos tyydyttäisi

Uskoin, että mulla on kamalan suuri lankavarsto, mutta kun sen inventoin löytyi lankaa 4,122kg. Eipä se nyt ihan mahdottomalta määrältä tunnu. Tuosta vähenee osa sukkasatoa projektin myötä, johon osallistun. Punnittavaksi jää miten paljon. Otan tavoitteeksi pudottaa omaa painoa tuon 4kg. Lisää mietteitäni löytyy Kesän lapsi -blogistani.

Punnittu on

Viikonloppuna oli pikkanen projekti ja punnitsin langat - mutta en kerro vielä minkä verran niitä on. Blogissani on arvauskisa aiheesta ja annan vinkkiä, helpommin lähtee marsusta kuin lankakasasta tuo 10%... Niin ja blogi on täällä.

Taisinpa astua liian isoihin saappaisiin

Olen nimittäin laskenut lankavarastoni, mikä olikin kammottava urakka. Muutamassa työssä on lankoja kiinni nyt ja muutama kerä varattuna. Lisäksi tiedän saavani tällä viikolla muutaman kilon lisää lankaa ja toivon saavani muutaman kerän niidenkin lisäksi. Minullapa on siltikin reilusti lankaa, 62 370 g. Kyllä pääsi ihan ruma sana, rumempi kuin mörökölli tai nurmirölli. Omasta painostakin on kymmenen prosentin posito yläkanttiin, mutta tavoittelen sitäkin. Mikäli siinä onnistun, julkistan sitten adekvaatin kilomäärän vuoden lopussa.
Olen siis mukana, vaikka tavoite saattaa karatakin käsistä.
Voit seurata asiaa Villikanin lokikirjasta.

Kutsut osa IV

Eija, Miriva, Meri, Miimu - sähköpostiosoitteenne puuttuvat!

Muuten kaikki 22.8. klo 12.30 mennessä ilmoittautuneet on kutsuttu mukaan.

Kiloille kyytiä

Minä jo omassa blogissani hehkuttelin tähän projektiin lähtemistä ja esittelen nyt itseni täälläkin. En koe lankavarastoani suurensuureksi, se on nyt 27,5 kiloa (eilen tuli 1,5kg lisää...). Mutta koska asunnossa ei ole loputtomasti tilaa ja en halua jatkuvasti säilyttää kaapeissani lankoja kahteenkymmeneen villapaitaan, ajattelin hieman ryhdistäytyä. Eli jos hieman alle kolme kiloa saisi lankavarastoa pienennettyä jouluun mennessä, niin olisi kiva. Onneksi jouluksi tulee neulottua aika paljon lahjoja. Lisäksi voisin vihdoin neuloa ne pari isoa paksua neulepaitaa, joita olen harkinnut jo pari vuotta.

Omasta painostakin voisi mainiosti tuo kymmenen prosenttia lähteä. Olen sitä vartalotyyppiä, jolle melkein kaikki ylimääräinen kertyy vyötärönseudulle ja rintavarustukseen. Jalat taas pysyvät yhtä rimpuloina kuin ennenkin. Monet vaatteet ovat harmittavasti jääneet pieniksi parin viime vuoden aikana. Millekään laihdutuskuurille en ajatellut lähteä, mutta jos makeat herkut saisi melkein kokonaan karsittua pois ja liikuntaa hieman lisättyä, niin eiköhän siinä kilotkin voisi vähentyä.

Jaaritteluani voi seurata myös Viiniä ja villasukkia -blogissani.

...minäkin mukana

Taidan kyllä vetää nyt pohjalukemat, eli pienimmän lankavaraston :/ Reilu kuusi kiloa lankoja löytyi, ja omasta painosta pitäisi seitsemisen kiloa saada pois. Omia kiloja on kertynyt pikkuhiljaa, joten ajattelin tästä ottaa hyvän syyn ryhtyä liikkumaan ja syömään paremmin. Henkilövaakaa ei meidän talost aiemmin löytynyt, mutta eilen sellainen hankittiin. Sekä minulla että miehelläni on tarvetta painonpudotukseen sekä liikkumisen aloittamiseen.
Neulerintamalla taas on ollut kesän aikana niin hiljaista, että tällainen selkeä tavoite on mulle sopiva tapa saada taas "kone käyntiin" :)
Ja vielä linkki blogiini.

tiistai 21. elokuuta 2007

10%

Tervetullut projekti. Päivittelin lankataulukkoani ja tällä hetkellä näyttää, että 10% ois ~5,2kg ja melkein tuplat ittestä. Tämänhetkinen realistinen tavoite olkoon puolet tuosta... jos ja kun yli mennään niin haitanneeko sekään :)

Ihan vaan 2 viikon kesälomalla varastoni kasvoi vaivaiset 3,3kg?!?!?! Että uuttakin materiaalia löytyy :)

Inventaario

Inventoin sitten lankani ja 14 kg 178 g olisi täällä varaston koko. Eli yritetään 1,4 kiloa saada tuhottua. Ei paha ei paha.... kai

Mukaan vain!

Lähdin tähän mukaan, kun on mulla laihdutus muutenkin menossa. 4 kk sain 5kg laihduttua, lankaa en niinkään.
Mun paino on nyt 123kg, eli 12,3 kg on kova tavoite.

Lankaa on reilusti yli 30, joten siitäkin tulee kova tavoite. Pitää vielä punnita lankat varmuuden vuoksi.

Kiva että tälläinen järjestetään :)

Täällä ei napeilla pelata eikä tupella tapella!

Täällä otetaankin oikein kunnon tavoitteet: 10 kiloa pois lankavarastosta ja saman verran sen mammasta. Mulla ei kertakaikkiaan ole aikaa eikä kauheesti haluakaan ruveta punnitsemaan koko lankavarastoani, koska sitä on tällä hetkellä jemmattu kahteen eri maahan ja kolmeen eri paikkaan, mutta kyllä siitä kymmenen kiloa pois joutaa. Ja saman verran tosiaan itsestä, vaikken sentään sataa kiloa painakaan :-D

Aika pelottavaa tosin että joillakuilla ei edes koko lankavarasto ole kymmentä kiloa, ja mä oon sitoutunut pienentämään omaani sen verran. No, jos pystyn neulomaan 50 grammaa Kidsilk Hazeakin päivässä, niin kaipa sitten jotain villalankaa vielä vähän enemmän. Viikkotavoite on siis jotain 600 gramman luokkaa.

Jos ei muu auta, täytyy varmaan kävellä työmatkat ja neuloa samalla. Tai hölkätä. Ja joulun alla täytyy sitten tarvittaessa ottaa loppukiri neulomalla loputkin Huopas-varastot pois. Salainen asekin on jo mietittynä, mutta sitä tietenkään paljasta vielä tässä vaiheessa.

Stricker mukana

Pakko oli minunkin lähteä mukaan tähän leikkiin, vaikka muuttokiireiltä en varmaan ihan kovin hirveästi kerkiä postailemaan ja kutomaankaan. Lankavarastojakaan en voi punnita, koska suurin osa on jo pakkauksissa enkä varmaan ihan ensimmäisenä ala uudessa kodissakaan purkamaan lankavarastoja. Heitän kuitenkin hatusta lankavaraston kooksi 60 kiloa, joka ei varmaan ihan kamalasti valehtele, vaikka kirppislöytöjä onkin tullut viime vuosina haalittua aikamoisesti, kun on noita lankoja tullut kudottua ja lahjoiteltuakin aikamoisesti.

Oma paino on myös mystisesti noussut viime vuosina ja vähän olen jo aloitellut kevyttä laiharia tsekkaamalla syömisiäni, ja 10%:n pudotus vuodenvaihteeseen mennessä on tiukka, mutta kuitenkin aika realistinen tavoite ja ja ensi vuodeksikin jää vielä urakkaa suunnilleen sen toiset 10 % ja sitten olen tyytyväinen painooni. Tähän pudotukseen otan aseeksi syömisten tarkkailun ja liikunnan lisäämisen.

Lankamäärän tiputukseen tulee muuton lisäksi vähän muutakin hidastetta, kun kädet ovat taas viime aikoina temppuilleet. Epäilen muuttolaatikoitten siirtelemisen olevan kutomisen lisäksi syypää, mutta pitää sitten taktikoida kutomalla pelkkiä paksuja lankoja halkopuikoilla :-). Harmi vaan, että niitäkin on tullut piilotetteua muuttolaatikoihin jo aikamoinen määrä, mutta eiköhän niitäkin löydy sitten vielä ennen joulua pakkauksista. Ja lupaan lahjoittaa sitten lopun puuttuvan määrän lankoja vaikka pojan uuteen tarhaan, nykyiseenkin on mennyt jo monta kiloa ja olivat oikein tyytyväisiä. Minun blogistani löytyy lisää juttua.

Mukana minäkin!

Kiitos kutsusta! Painon pudotus on ollut "vauhdissa" joulusta, tulosta tähän mennessä vajaat 4 kiloa. Jatkan mielelläni projektia seurassa, jouluun mennessä ei varmaan 10% lähde mutta jos samalla linjalla jatkaisi.. Lankaa taas on kertynyt joulun jälkeen vajaa tuplamäärä lähteneeseen painon nähden, eli varastoa olis hyvä neuloa pois... Tarkasti en ole vielä punninnut, ja joulua ajatellen täytyy ehkä vielä pari kerää hankkiakin ennen elokuun loppua. Neuloskelen oikein ja nurin.

Retki Hml-Toijala voi olla kohtalokas

...se mitä tapahtui, on nähtävillä kästyöplokissa. Mainittakoon nyt kuitenkin sen verran, että lähtötaso on 22 kg 750g plus ne mitä eilen löyty kaapin perukoilta...

Punnitusta

Sain lankani inventoitua ja punnittua. Tulokseksi sain 15kg ja 105 grammaa. Eli puikoteltavaa riittää 1,5kg ja vähän yli. Pikkusiskolle menevät joululahjalangat (450g) laskin mukaan, kun jouluun asti asuvat osana minun lankavarastoani, mutta saas nähdä miten paljon itse saan jouluna lankaa lahjaksi :D Eiköhän tuosta urakasta kuitenkin selvitä (toivottavasti ainakin), kun lähes kaikki joululahjatkin on vielä neulomatta ...

Kutsut III

Kutsut ovat taas lähteneet kaikille 21.8. klo 9.30 mennessä mukaan ilmoittautuneille - paitsi Eijalle. Laitatko mailiosoitteesi?

Mukana minäkin

Mammakilojen kanssa tuskailevalle tulikin tämä tempaus todella hyvään saumaan, se kymmenisen prosenttia olisi juuri oiva määrä pudotusta. Lankapuolella veikkaisin että isompikin prosenttimäärä olisi tarpeen, joskin luulisin että lankoja on kymmenisen kiloa eikä tilanne siten ole kovin paha jos moneen muuhun vertaa... Mutta punnitus on vielä tekemättä, täytyy informoida miltä tilanne näyttää kunhan kykenen kaiken pussittamaan ja punnitsemaan! Neulonta-aika on kuitenkin niin kortilla että kilonkin vähennys voi tehdä tiukkaa, mutta yritetään kuitenkin.

Blogini Hahtuvapilvenreunalla kertoo minusta enemmän.

maanantai 20. elokuuta 2007

No huh-huh...

Oma varovainen arvaus lankamäärän suhteen meni ihan metsään. Arvioin nimittäin, että sitä on n. 10 kg, mutta kun keräsin kaikki nyssäkät yhteen läjään ja aloin tekemään inventaariota, niin lopputulos tuplaantui... Eli 20 kg ja rapiat päälle kaiken kaikkiaan. Empäs olisi ihan heti muuten uskonutkaan, että lankoja sitten löytyikin niin paljon. Uskaltaakohan sitä itse hypätä puntarille, jos kerran oma summittainen arviointi on noin heikkoa.

Villasukka teki jo tyhjentävän analyysin tilanteesta vähän aikasemmassa ja saman allekirjoittaisin itsekin, eli langanlaihdutus onnistuisi tosi hyvin ilman Tampereen messuja, ilman Tallinnan matkaa, ilman SNY:tä ja ilman käsityölehtien houkutuksia. Itse lisäisin vielä että jos opinnäytetyön tekeminen ei just samaan aikaan pukkaisi päälle, niin mikäs siinä olisi illat viettää sukkakutimien kanssa.

Laskin, että homma olisi kuitattu n. 25 sukkaparilla, eli n. 6 paria kuussa. Saas nähdä sitten, että kuinka eukon käy... Oman painon pudottamiselle otan sen taktiikan, ettäensin katson, että tapahtuuko mitään, kun jätän karkit ja pullat ja leivänpuputtamisen pois. Jos se ei heti tehoa, niin sitten pitää ottaa kovemmat ohjeet.

Paljon tsemppiä vaan kaikille mukanaolijoille!

Jeskamandera!

En punninnut lankojani erilleen, vaan läjinä, ja sain tulokseksi 21,560 kg ja tänään vielä kaupan hyllyltä kiipesi vaivihkaa yksi Wool -kerä koriin mukaan, eli kaikkineen tällä hetkellä lankoja täältä löytyy 21,610 kiloa (plus sitten ne "muutamat" kilot kangaspuihin tarkoitettua lankaa, niitä ei vissiin tähän lasketa, kun kangaspuunikin on telakalla...)

Eli yli kaksi kiloa pitäisi lankavarastoja pienentää... PAhalta vaikuttaa... Poika kun ei juuri anna äiteen neuloa, jokin ihmeen taikaisku herättää pienen miehen heti kun äiti tarttuu puikkoihin. Mutta yrittänyttähän ei laiteta... Neulekonekin taisi olla luvallinen käyttää? Löytyisiköhän sen kaikki palikat jostakin...

Ja se oma paino... Tänään tuo kotivaaka näytti 76,5 kiloa joka sekin jo on 27,5 kiloa vähemmän kuin 12 vuotta sitten. En usko että kumpikaan lukema nousee tahi pienenee ennen syyskuun alkua.

Pakkohan tähän oli tulla mukaan

Lankaa minulla on arviolta 20 kiloa - virallisen inventaarion teen jahka ehdin. Ensisijainen tavoitteeni on pienentää lankavarastoani (että vapautuu säilytystilaa uusille langoille...) ja toissijaisena tavoitteena on pudottaa pari kiloa painosta, kun kesän jälkeen vaate kuin vaate tuntuu vähän kiristävän.

Tanja Martan blogista

Mukana ollaan

Pakkohan tähän oli mukaan lähteä, vaikka edessäoleva lankavaraston inventaario hirvittääkin, en ole sitä aiemmin tehnyt ja noita on tullut hamstrattua jo hamasta menneisyydestä 80-luvulta asti... ei siis ihan vähän. Ja lisää on vielä tulossa 400g, kerron tilanteen, kun nuo saapuvat. Lankavaraston tilanne suorastaan räjähti käsiin, kun toin vajaa pari vuotta sitten lapsuudenkodista sen aikaiset hamstraukset, kuka niitä sinne oli niiiiin paljon kantanut :-O. Isännän mukaan langoista joutaisi pois ennemmin -50% kuin -10%!

Omaakin painoa on luvattoman paljon, sen vähentäminen voi olla kuitenkin helpompi pala kuin tuo lankavaraston pienentäminen. Ja syytä on pienentääkin, ennenkuin terveysriskit tulevat konkreettisiksi sairauksiksi.

Käsitöiden etenemistä ja samalla varaston pienenemistä pääsee seuraamaan blogistani. Päivittelyä on välillä ahkerammin, välillä harvemmin.
Mukana!
Lankaa on..... paljon. Arvioisin noin 20kg, punnitsen tarkemmin ehkä ensi viikonloppuna. Mutta ostamattomuus olisi helppoa jos
1) ei olisi Tampereen messuja, tai jostain syystä en pääsisi niille (nyt kun näin sanon, niin tietysti katkaisen koipeni....).
2) ei tulisi Tallinnan matkaa - tosin se on vielä niin epävarma, että ehkäpä ei tulekaan. Kanssamatkustaja (pahaksi) onneksi ymmärtää jossain määrin langanhinkuani ja on helposti lankahulluuteen tartutettavaa sorttia.
3) ei olisi SecretPalia ja SalaistaNeuleYstävää. Heille haluan ihania lankapaketteja, tosin näihin tilattavat langat jatkavat matkaa samantien eli kilot tulevat ja menevät - lopputulos plus miinus nolla. Paitsi..... tilatessa saattaa ehkä, mahdollisesti tarttua jotain mukaan....
4) ei tulisi noita ihania ohjelehtiä postilaatikkoon (olen päättänyt olla uusimatta Voguen Knittingin tilausta toistaiseki). Koostaan huolimatta lankavarastoni on nimittäin puutteellinen - ei löydy kokonaiseen puseroon lankoja (paitsi tumman vihreää Lett-Lopia).

Tuo toinen pudotushommeli. Paljon vaikeampi. En ole vielä eläissäni saanut pakotettua itseäni laihikselle. Mutta lupaan pyhästi (liki) lopettaa suklaan syönnin (en voi vaihtaa tummaan, kun en siitä pahemmin välitä), olla ostamatta tai leipomatta yksiäkään keksejä ja käydä vähintään kerran viikossa (rima matalalla, toteutumistodennäköisyys korkea) jumpassa. Kaikki muu on plussaa. Onneksi tätä on jo vähitellen toteutettu tässä elokuun aikana - alkoi luonnollisesti, kun nuo pikkuiset katit nukkuvat iltaisin sylissäni, eikä siitä yksinkertaisesti voi lähteä kaapille kaivamaan karkkia ;)

Villasukka

ps. Lankalaskennassa löytyviä "turhia" ja mykkiä lankoja on varmaan turha laittaa myyntiin.... kaikkihan ovat mukana tässä projektissa!

Mukaan tännekin...

Pakkohan tännekin oli ilmoittautua mukaan, kun neulottavaa (= lankoja + keskeneräisiä töitä) on 17200 grammaa ja tuota omaakin painoa enemmän kuin tarvittais. Elikkä tavoitteena on neuloa loppuvuonna 1720 grammaa (joka on aika paljon vähemmän kuin lankahamsterikuun aikaansaannokseni) ja omasta painosta pois 0,1 * x kiloa. Tarkemmin en kerro, mutta voin sitten pelin lopuksi kertoa, oliko tulos kymmentä prosenttia.

Muuten minusta ja tekeleistäni voi lukea blogistani.

Painavaa asiaa

Minunkin on tunnustauduttava addiktiksi: kalja ja karkki on tosi hyvää ja langat ihania. Kiloja on kertynyt huomaamatta sekä kaappeihin että vyötärölle.

Olen painon kanssa jojoillut jo vuosia, välillä laihduttaen menestyksekkäästi ja välillä... öh, en. Myös kaksi lasta on lisännyt tämän naisen painoarvoa. Raskauskilot ovat tippuneet viikoissa, toisen synnytyksen jälkeen painoin viikon jälkeen jopa -7 kg. Kilot ovatkin lisääntyneet sitten lapsen ensimmäisen ikävuoden aikana. Nyt kuopus on 1 v 2 kk ja äiti + 13 kg.

Lankojakin on päässyt kertymään iloiset kasat. Olen kova innostumaan asioista, kuten ihanista langoista ja neulemalleista. Pitäisi vielä kehittää ajanhallintaa sekä pitkäjänteisyyttä, jotta saisin projektit myös päätökseen.

Ihana, kun löytyy tälläinen tsemppausrinki, jotta prosentit saisivat kunnolla kyytiä. Nyt lähden etsimään lankakätköjäni, jotta minullakin olisi kiloja ilmoitettavana viimeistään syyskuun alussa.

Ryhmässä mukana!

Liikaa lankaa, liikaa kiloja.. Jospa tällä tavalla vähenisi erinäiset kerääntymät sekä meidän nurkista että vyötäröltä. :)

Veikkaus väärin

Veikkailin tuolla aikaisemmin, ettei minulla muka olisi kymmeniä kiloja lankaa. Alustava pikamittaus uudella vaa´alla antoi tulokseksi 10,5 kiloa. Lieköhän jokin nyssäkkä jäänyt vielä mittaamatta.

Esikko

Uh.

Mukana kuin peräpukama! Loistava idea jälleen kerran!

Liikaa on. Lankaa ja painoa.

Muuttolaatikoita inventoidaan vielä, mutta 25 kilon haamuraja on jo rikottu.

Painokin ylittää haamurajoja, sitä voi olla näin lyhyen ajan puitteissa hankala saada tuota kymmentä prosenttia putoamaan, mutta yrittänyttä ei laiteta.

Kiitos kutsusta!

Päätin sitten kuitenkin lähteä mukaan. Olen tämän päivän aikana käynyt läpi 1/3 langoistani ja voi kamaluus, niitä on jo nyt viivan alla liki 10 kiloa. Täytyy tunnustaa, että olen hieman naureskellut ihmisten lankahamstraukselle ja ajatellut jotenkin ylimielisesti, että minähän käytän kaiken mitä ostan. Niinpä! Nuo langat jotka inventoin, olivat vasta niitä, jotka Sulo Vilen on ostanut koska halvalla sai, niille ei ole edes mitään käyttötarkoitusta! Eli -10 % tulee todella tarpeeseen. Omasta painostani en oikein osaa sanoa mitään, en omista vaakaa, mutta olen pysynyt samassa painossa liki 10 vuotta, mutta jouluksi taidan yrittää muutaman kilon rutistaa pois, aina sitä sen verran jenkkakahvaa löytyy. Kiitos siis kutsusta, tästä tulee kivaa!

Minä myös

Voi järkytysten järkytys, eilen tein inventaarion lankavarastooni... oma arvio oli n. 5 kg... vaaka näytti liki 13 kg enkä ole ihan varma edes että onko siinä kaikki. Metsästelen vielä(kin) muuton jäljiltä nyssäköitä varastoista ja kuun lopussa sitten ilmoitan tarkan määrän. Ja voi pahus, ainakin yhdet joululahja-langat vielä puuttuvat, yritän ehtiä ostamaan ne tämän kuun puolella.

Järkytys lukuja näyttää myös toinen vaaka... Omaa panoa pitää kyllä myös saada alaspäin, 10 % on hyvä alku :/. Toivotaan että täältä löytyy tsemppiä myös tähän.

Niin, ja niitä käsien tuotoksia löytyy siis täältä.

Punnitustulokset

Tämän aamun olen käyttänyt lankavarastoihini tutustumiseen. Enpäs muistanutkaan kuinka paljon niitä on. Aluksi kirjasin ylös kerä kerältä lankojen tiedot ja painot. Parin tunnin jälkeen aloin punnita varastoa pusseittan ja pikkuhiljaa karu totuus alkoi selvitä... Taisin kainosti toivoa varaston olevan reilu 20 kg. Eipä oisi voinut mennä enempää pieleen! Parin kymmenen vuoden aikana olen kerännyt lankaa varastoon 77,8 kg , elikkä täytyy hommautua 7,8 kg:stä eroon. Huhhuh! Nyt kyllä heikottaa...
Omaa painoani merkitsen luvulla X kg.

sunnuntai 19. elokuuta 2007

Liikaa painoa

Oma painoni on ollut nousussa niin kauan, että olen tyytyväinen, kun viimeisimmän pinnistyksen (keväällä 2006 miinus noin viisi kiloa) jälkeen olen pysynyt edes suunnilleen samassa painossa. Tiedän, että kilot putoavat heikosti, koska tykkään niin syömisestä, mutta otanpa tavoitteen loppuvuodeksi: 4 kg pois omasta läskistä. Kilo kuussa. (Tai vähän reilummin ennen joulua, niin on uunnavuonna se neljä pois vieläkin.)

Löysin neuleblogit vajaa vuosi sitten. Ennen mulle olisi pari kiloa lankaa ollut paljon. Jotenkin määrä on moninkertaistunut (todellakin!) viime aikoina. On kyllä neulomismääräkin varmaan triplaantunut ennenmuinoiseen. Pelottaa miten paljon lankaa onkaan, enkä lupaa edes olla ostamatta loppukuussa. Teen punnituksen vasta viimeisenä päivänä tai niillä paikkein. Tulen sitten kertomaan. Kymmenen prossaa saan kyllä hävitettyä kovalla itsekurilla, uskon niin. Se on helpompaa kuin läskinlähdetys. Sitäpaitsi vaakatilkkuja ja joululahjasukkia voin tehdä määrättömät määrät, meillä ei suvussakaan juuri kukaan tee sukkia...

Tsemppiä kaikille! Kiva kun huolitte mukaan. Yhdessä hyvä tulee! (Blogini Inside Out)

Inventaarion tulos

No nyt on tämän rouvan lankavarasto laskettu ja tulokseksi sain 25,5 kg. Viimeksi kun laskin, lankoja oli n. 17kg. Mutta siitä on kyllä jo pari vuotta aikaa.

Tempauksen aikana pitää saada vähennetyksi 2,5 kg. Eihän se ole kuin vähän reilu 800g kuukaudessa! Pitää kyllä pistää puikkohin vauhtia jos meinaan saada tuon määrän kulutettua. No onneksi varastoa voi vähentää muullakin tavoin, jos tarve vaatii.

Nyt kun langat on laskettu ja luetteloitu, voisin olla ahkera ja täytää vielä lankataulukon, siitä on sitten helppo seurata kulutusta.

Tätä ei voi jättää väliin!

Liityn mukaan 10 %:n projektiin. Vielä ei ole harmainta aavistustakaan paljonko olen neulojanurani aikana hamstrannut ja pelastanut lankoja hyvään kotiin. Pieni haalea aavistus kyllä on siitä, että niitä lienee yli 20 kiloa. Toivottavasti todellinen määrä ei aiheuta shokkia. Yritän piakkoin saada kaikki kätköni punnitukseen.

Viimeisen kymmenen vuoden aikana olen lähestulkoon tuplannut painoni, joten vyötäisiltäkin pitäisi saada ylimääräistä tavaraa häviämään. Toivottavasti tämä tempaus hieman paremmin motivoisi painonhallintaan. Pystyn sujuvasti katsomaan tv:tä ja neulomaan samanaikaisesti, mutta onko vinkkejä miten liikunnan ja neulomisen saisi suoritettua yhtäaikaa? Täytyypä raahata kuntopyörä tv.n ääreen niin voin iskeä kolme kärpästä yhdellä iskulla.

Blogini on Vaapukan käsityöpussi.

Mukana ollaan

Pitihän minunkin mukaan lähteä.

Lankani olen saanut, kesän aikana, suurin piirtein järjestykseen tänne makuuhuoneen seinän viereen. Eri valmistajien 31-litraiset muovilaatikot ovat tulleet pursuilevan täysiksi. Kesken eräisissä töissä on vielä kiinni joitakin kiloja lankaa. En osaa arvioida lankamäärääni, mutta ennen syyskuun alkua sen punnitsen.

Oma paino on ollut tarkkailun alla. Työterveystarkastuksessa hoitaja sanoi, että ei ole huolta. Indekseissä ollaan. Itseäni kuitenkin. häiritsee se että en ole ennen koskaan joutunut ostamaan näin isoja vaatteita. Nyt en edes muista, mitä vaaka näytti silloin terveydenhoitajalla käydessä, mutta sekin selviää kun kävelen alakertaan ja astun vaa´alle.

Uudessa työpaikassa on tulossa kiireinen syksy, lisäksi on tiedossa perheen jäsenten synttäreitä kolmin kappalein, mutta eiköhän sitä neulonta-aikaakin löydy. Tosissani kuitenkin olen mukana. Olen myös miettinyt, että on joitain lankoja, jotka etsivät luultavasti kotia muualta, mutta kun en ole niitä raaskinut laittaa eteenpäin.

Blogini löytyy Hetkiä Heimolassa nimellä täältä.

Elokuisin sunnuntai terveisin seijap

Punnitsin juuri langat (ja itseni...)

No niin, langat on punnittu ja niitä on yhteensä 16,8 kg. 10% on siis 1,68 kg. No siitä selviän jotenkuten, neulon vaikka 15 sukkaparia niin se on siinä...mutta mitä niille sitten teen? Annanko koko suvulle joululahjasukat vai pidänkö itselläni? Tuo viimeinen vaihtoehto ois aika itsekästä. Tai sitten teen pari villapuseroa. Kauhistuttaa ajatella teitä joilla saattaa olla kaksi kertaa tuo määrä. Itse en selviäis semmosesta urakasta, koko homma jäis pelkäksi Ufoiluksi.
Oma painoni on 74 kg. Joudun siis pudottamaan 7,4 kg, joten sekään ei tule olemaan helppoa kun ottaa huomioon että olen ihminen joka tulee erittäin pahalle tuulelle kun mulla on nälkä. Säälikää miestäni - tiedättehän sen mainoksen jossa jörö mies tulee kaupasta kotiin, nakkaa kauppakassin pöydälle ja alkaa vetelemään laatikoita kun ei muista missä haarukat on. Vaimo näyttää paikan ja sitten ne istuutuvat syömään ja mies muuttuu erinäköiseksi ja kysy vaimoltaan "mentäiskö illalla vaikka teatteriin?" Se on just niinkuin minä. Elän vatsallani tai sitten mulla vaan tippuu verensokeri niin nopeasti etten aina ehdi varautua. No: Hyvä ruoka - parempi mieli!!!Minulla on Painovartijoiden vihkoja ja kirjoja. Enköhän selviä niiden avulla.
BlogspotHannah / VuodatusHanna

kova tavoite

Vähän mietityttää miten käy... Mun lankojen ois huvettava pikkasta päälle seitsemän kiloa, se on aika kova tavoite neljälle kuukaudelle kun töitäkin pitäis tehdä... Voi olla että joudun käyttämään muitakin keinoja kuin neulomista/virkkaamista! Mut esim. myyminenhän oli sallittua muistaakseni. ;o) Jos noista nyt mistään raaskii luopua. -Ja yhtään lankaa ei saa ostaa, muuten karahtaa kyllä karille tää homma samantien.

Onneksi mulla on joitain keskeneräisiä töitä joiden langat on kaikki vielä mukana tän hetkisessä lankasaldossa. Ne kun valmistuu, niin vähän helpottaa. Jos vaikka saisin ne valmiiksi vielä elokuun aikana niin "hukattava" lankamäärä ei enää ihan niin kovasti hirvitä. Vaan voipi olla että se oman painon huvettaminen 10 %:lla on helpompi urakka kuin lankojen. Ihan pieni luku ei ole sekään....Mielenkiinnolla odotan syyskuun alkua ja sitä, mihin pisteeseen saan ennen projektin alkua niin oman mahan ympäryksen kuin lankakasan koon.

Kutsut, osa II

Kutsut ovat taas lähteneet tähän mennessä (su 19.8. klo 13.30) ilmoittautuneille. Toivottavasti kaikki ovat saaneet kutsun eikä kukaan ole unohtunut välistä! Hihkaise uudelleen, jos kutsu puuttuu eikä sitä löydy edes mailisi roskapostikansiosta, jonne se saattaa joskus joutua.

Jos kaikki lasketaan mukaan (jo liittyneet ja ne, joilla kutsu on vielä avoin), meitä on jo yhteensä 61!

Hapero, laita mailia osoitteeseen marjut [at] katajala piste net , jos et halua jättää mailia kommentteihin. Mailiosoitetta ei käytetä muuhun kuin kutsun lähettämiseen.

Mukana tilanpuutteen vuoksi ;-)

Koska tuo lankamäärä ei enää yksinkertaisesti mahdu minnekään, ajattelin että kyllä minäkin voin tällaiseen edes kerran osallistua. Eilen tein lankainventaarion ja tulos oli minulle itselleni järkytys, 17,55kg! Eikä siinä kaikki. Hahtuvaa ja erinäisiä jämänöttösiä jäi vielä yksi 30l laatikollinen punnittavaksi, kunhan lainaan kaverilta kirjevaakaa.

Täytyy keksiä kyllä joku hyvä pudotustaktiikka, pelkkiä 60g painoisia sukkia neulomalla ei ihan viitsi vajaata kahta kiloa lähteä tikuttamaan ;-) Onneksi on joulu tuloillaan!

Lisätään nyt vielä linkki tuonne omaan blogiini: Annin hommat. Melko hitaanlaisesti olen jaksanut blogailla viimeisen puolen vuoden aikana, mutta josko sitä taas iltojen pimentyessä innostuisi ;-)

Edit 19.8. Loputkin langat punnittu tuloksella 3000g! Kokonaismäärä menee siis yli 20 kilon! Järkkyä! :-D

Lankaholisti Tuulia ilmoittautuu mukaan leikkiin :)

Hei vaan kaikille. Olen Tuulia, ja mie olen pahimman laatuinen lankaholisti. Omaa koloa pidän KarvaJalan kanssa jotenkuten pystyssä San Diegon taivaan alla, ja omassa kolossa on ihan liikaa lankaa. Tarkemmin sanottuna niin paljon, että viitisen kiloa langoista, ja aika paljon enemmän vyötäröltä pitäisi saada pois. (Punnitten langat jahka viimeisetkin sortumiset tulevat kotiin, ja tiedän paljonko lankaa oikeasti on.)

Oman kolon tapahtumia löytyy blogista, siellä myös viimeisimmät lankaherkut tältä viikolta, jotka johtivat tähän projektiin liittymiseen ;) Lankalaihis tulee tosiaan tarpeeseen, mutta toisaalta projektin ajalle on jo monta mukavaa suunniteltua neuletta, joten luulisin saavani aika likelle tavoitetta lankaa varastosta pois. Vyötärö on sitten ihan toinen juttu!

lauantai 18. elokuuta 2007

Ehdottomasti mukaan!

Törmäsin jonkun blogissa (en muista kenen) maininnan tästä ja ei kyllä tarvinnut kahta kertaa miettiä. Ja olipahan joku syy käydä tuo lankavarasto läpi. Itse ajattelin, että mulla on lankaa maksimissaan 20kg, mutta lopullinen määrä tarkan kirjaamisen ja punnituksen jälkeen oli 30, 345 kg. Meikäläisen kutoma vauhdille tuo vähän yli 3 kg lankaa neljälle kuukaudelle on kai liki mahdoton, mutta ei se ota jos ei annakaan. Ainahan voi yrittää. Lisää voi käydä lukemassa blogistani, Tellun elämää.

Pelkästään jämä keriä oli 2,6kg ja joku pövästi on mennyt ostamaan keinokuitulankojakin tähän talouteen vähän yli 2kg?! Ei hyvää päivää! Hamsteri mikä hamsteri! ;)

Pakko oli tulla mukaan

Pakkohan tähän oli tulla mukaan. Sekä lankavarasto että oma vyötärö on pudotuksen tarpeessa. Lankavaraston kooksi tuli punnituksen jälkeen 10,2kg mikä on paljon, koska en ole mikään himoneuloja. Joten siitä olis syytäkin saada vähän vähennettyä. Oman kadonneen vyötärön metsästyskinon alkanut. Lankaprojektista löytyy lisää myös täältä

Mukana minäkin

Eihän tällaisesta tempauksesta voi jäädä pois :)

Minä ja lankavarastoni kaipaamme molemmat pientä kevennystä. Ehkä en sittenkään vielä irtisano kuntokeskuksen jäsenyyttä.
Lankavaraston kokoa en uskalla ryhtyä arvailemaan, jos vaikka viikonlopun aikana saisin tehtyä inventaarion. Ja pitää kai sitä itsekin uskaltautua vaa'alle.

Harvakseen päivittyvä blogini on Carita's Corner.

Tsemppiä kaikille mukana oleville !

OHO! Mitens tässä näin kävi?

Minähän olen ensisijaisesti ristipistelijä eikä mulla ole neulelankaa kuin pari kerää, muutama korkeintaan. Aika isoja nuo kerät taitavat olla, kun punnitus antoi tulokseksi noin 8 kg. Eihän se paljoa ole verrattuna "ammattilaisiin", mutta kun minä en edes ole neuloja... Mutta uusio-neulojana taidan nyt pienentää lankavarastoani kohtuullisiin määriin ja samalla jos oma vyötärö kapenisi. Suunnitelmissa on neuloa hupullinen takki itselleni (vie mukavasti grammoja) ja pipoja yms. Itseni pienentämiseen auttanee ylimääräisten napostelujen pois jättäminen (se vaan on niin vaikeaa...) ja liikunnan lisääminen.

aurinkoisin terkuin jaanaL, lue lisää blogista

Kun hullua yllyttää...

...niin mukaanhan se lähtee. Joten täällä minäkin :D
Langat punnitsin eilen, 8561 grammaa irtonaisia keriä. Nyt kun lukee mitä muilla on, se tuntuu aika vähältä, mutta kyllä siitä silti pudottaa voisi (sitten voisi taas ostaa lisää lankaa hyvällä omallatunnolla!).
Omasta elopainosta taas olisi hyvinkin suotavaa kymmenen prosentin pudottelu, tai vaikka vähän enemmänkin. Neulepaidatkin saisi ehkä valmiiksi asti jos saisi tehdä sen pienemmän koon... Kamalaahan tässä on se, että nyt pitää mennä itse vaa´alle. En ole koskenut koko vekottimeen muuta kuin imuroidessani moneen vuoteen. Hui!
Edittiiii: blogini: http://p4iv4ns4de.vuodatus.net
Onnea kaikille osallistujille!

Katriina punnitsee

Punnitsin lankani, tulos 20kg ja 750g. Luulin että niitä olisi enemmän, joten eiköhän tästä suunnata lankakaupoille...NOT :).

Tarkoituksena on tehdä ainakin sukka-pipo-kaulaliina-huivi-akselilla joululahjoja, ehkä jotain isompaakin jos intoa riittää. Tilkkuja kans.

Rojektin edistymistä voi siis seurata myös täältä, ainakin yritän saada ne parit keskeneräiset vielä valmiiksi ennen kuunvaihdetta.

Niin se minäkin tänne...

Nyt sitten pitäisi etsiä langat kaikki samaan kasaan ja puntaroida heitä. Jos ensiviikolla siihen puuhaan orientoituisi. Villi veikkaus tälleen "perstuntumalta" on n. 20 kiloa (+/- 4 kg) mut katsotaan mitä vaaka kertoo...

Omaa painoa en ihan 10%a arvaa näin imetysaikana lähteä tiputtamaan, mutta jos edes vähän saisin pois, niin plussaa (tai siis miinusta) sekin olisi.

Lapsukaisille pitäisi taas neulo pipoa ja lapasta sekä sukkaa, joten lankojen menekki lienee turvattu, sitten kun malttaisi olla ostamatta paljoa lisää... Tätäkin projektia raportoin säännöllisen epäsäännöllisesti sitten omassa blogissani Langanpäitä.

perjantai 17. elokuuta 2007

MUKANA OLLAAN!

Kylläpä oli hyvä idea yhdistää molemmat painonhallinnan muodot. Nyt vaan pitäisi sitten laskea ja punnita lankavarastoni. Vaa'asta loppuvat varmasti patterit ennen kuin kaikki on puntaroitu. Sitä hommaa kun olen siirtänyt ja siirtänyt. Itseasiassa en ole halunnut tietää totuutta. Mutta nyt sain siis erittäin hyvän syyn tehdä inventaario lankahyllyissäni, -laatikoissani ja -nyssyköissäni. Onkohan se mission impossible ? :)

Toisekseen, kuinkakohan paljon sitten kertyy niitä neulottavia kiloja. Saatan kenties pudota koko pelistä pois. Omaa painoa yritän keventää myös, se kymmenen prosenttia on ihan mahdollista.

Kunhan töiltäni ehdin, aloitan puntaroinnin lankojen suhteen.

Neuleaiheinen blogini: Villanne

Mukana ollaan

Hauska idea. Ehdottomasti olen mukana. Turhia lupauksia painoni pudottamisesta olen antanut aika monta kertaa. En lupaa suuria, vähän jos saisi pois ylipainosta. Lankojani en ole koskaan mittaillut. Lankavarastoa tuskin on kymmenien kilojen verran, joitakin kiloja kumminkin. Eiköhän siitä se 10 prosenttia lähde suhteellisen helposti, kun vain pysyn ostelematta lisää. Mittaan langat, kun saan toimivan vaa`an.

Käsitöistäni ja muustakin voi lukea blogissani Villavaarassa.

Esikko

Inventaario valmis

Nyt on sitten viimeinenkin nöttönen punnittu ja tulokseksi tuli 36 kiloa 800 grammaa. Ihan vetää sanattomaksi... Oma veikkaukseni olisi heilunut jossain max. 25 kilon hujakoilla.

Eli 3 kiloa 680 grammaa pitäisi saada upotettua neuleisiin vuoden loppuun mennessä. Ei mahdotonta, mutta hyvät pakaralihaksia taitavat olla tarpeen.

Käsityöblogini: Viittä vaille valmis
Päiväkirjablogini: Välimaasto

Mukaan projektiin!

Tämä projekti tuli hyvään saumaan -ihan vähän aikaa sitten tuskailin tuota langan määrää. Sitä vaan kertyy.... ihan itsekseen se lisääntyy. Ihan niin kuin omakin elopaino. Sekä langan määrään että omaan painoon tekisi tuo -10% nannaa. Langan määrä on tällä hetkellä mysteeri, kuvittelisin sitä olevan noin 20kg. Voisinpa ottaa tämän illan urakaksi lankojen punnitsemisen! Oma paino on (ikävä kyllä) tiedossa. Tästä on hyvä jatkaa. Strategiaa pitäisi alkaa mietiskellä...

Blogitan osoitteessa www.lankavuori.vuodatus.net

EDIT: Voi ei!!! Vähän meni veikkaukseni metsään.... punnitsin KAIKKI lankani ja yhteissumma on kokonaista 30kg 340g! Tuossa on laskettuna myös yksi keskeneräinen villatakki, mutta sen valmistunee ihan lähipäivinä.Tarkennan sitten kuun loppuessa lankamäärän.
Aika kova urakka neuloa 3kg 34o grammaa!

Hei, olen addikti!

Päätin liittyä mukaan jengiin. Nimeni on JennyF ja olen lanka-addikti, hyvä esimerkki löytyy blogini tämänpäiväisesti postauksesta. (kts. Puikoissa )

Liityn mukaan myös painonpudotusmielessä, koska senkin kanssa olen temppuillut jo useampia vuosia. Painoani en aio kertoa julkisesti, mutta merkitsen itselleni ylös syyskuun alkaessa, mistä lähdetään. Lankavaraston päivitin äsken tämän päivän ostosten osalta, että saisin realistisen määrän. Lankaa on 21 kg 364 g, eli onhan tuossa. 10 % pudotus tarkoittaisi nyt siis n. 2 kg ja 14 g neulomista jouluun mennessä.

Kivaa, uusi projekti, kaikille menestystä ja iloa toivottaen!
JennyF

Neulojan pitää pienentyä että kuluu vähemmän lankaa neuleisiin :P

Ja tosiasia on että myös lankavarasto kaipaa vähän pienennystä, juuri sain inventaarion tehtyä ja lankaa on 18778g kaapissa eli kyllä sillä nyt hetken pitäisi pärjätä. Painotus sanalla pitäisi. Tiedän jo etukäteen että jonkin verran tulee kuitenkin lankaa ostettua mutta ne on semmoisia lankoja joille on olemassa selkeä projekti ja tein itseni kanssa diilin etten ostaa ko lankoja ennen kuin ne pääsee suoraan kaupasta tultuaan puikoille.

Painosta saisi lähteä kanssa se 10%. Vaa'alle en vielä uskaltautunut, en välttämättä halua edes nähdä mitä se näyttää mutta kun se on nyt vaan uskallettava koska painoa on liikaa. Se on tosiasia, jo terveydellisten syiden takia on laihduttava. Ja mukava sivuvaikutushan toki on se että pienemmät koot syö vähemmän lankaa. Mikä tarkoittaa että saa ostaa enemmän lankaa :P

Taktiikka on huivit ja sukat. Muutama neuletakki odottaa puikoille pääsyä ja varmasti varastosta tulee tehtyä myös joulupussiin juttuja.

Neuleblogini on Tuin kutomo

Tsemppiä kaikille, kyllä me yhteistuumin tässä onnistutaan!

Lankavarasto ja emäntä pienemmiksi

Mukana ollaan, sillä lankaa kertyy nurkkiin nopeammin kuin ehdin neuloa entisiä pois. Onneksi lankavarasto ei sentään paina niin paljon kuin omistajansa. Tämän päivän siivouksen jälkeen punnitsen lankaani, jotta tiedän millaisella taktiikalla on mukaan lähdettävä, pelkillä pitsihuiveilla ja sukilla voi olla vaikea saada varastoa pienemmäksi. Toivottavasti Secret Pal ja SNY eivät lähetä kovin montaa kiloa lankaa.

Tarkoitus on saada myös itsestä painoa pois, toivottavasti ainakin tuo 10%, enkä ole pahoillani, jos menee enemmänkin. Kesälomakuvan herkkujen syömistä on lienee syytä harkita hiukan enemmän. Käyn Painonvartijoissa, sillä tarvitsen ulkopuolista kontrollia laihdutukseeni.

Lisää minusta ja käsitöistäni löydät blogistani

Edit. Langat on nyt punnittu, niitä on 12 kiloa eli tänä vuonna pitäisi saada neulottua vielä reilu kilo lankaa. Kun keskimääräinen työni painaa noin 60 grammaa niin se tarjoittaa noin 20 työtä eli sukkaparia. Pienihän minun varastoni on, mutta kun työtkin ovat pieniä niin lankaakaan ei tarvita niin paljon.
Posted by Picasa

Tarvetta molempiin

Minulla on jo ollutkin yritystä kumpaankin, sekä pienentämään omaa painoani että lankamäärää, joten hyvään väliin tämä tulikin. Painosta tosin saisi pudota huomattavasti enemmänkin kuin 10 %, mutta ehkei kuitenkaan syksyn aikana. Josko tämä viimein olisi se kunnolla pudotukseen potkiva juttu. Lankaa minulla on arviolta 15 kiloa, tarkemmin kerron määrän, kun sen tiedän. Excel-taulukon mukaan lankaa olisi vajaa 14 kiloa, mutta läheskään kaikkien vajaiden kerien painoja siellä ei ole. Lisäksi postitse minulle on tulossa muutama kerä lankaa ja miehelle olisi tarkoitus tehdä mahdollisimman pian paksu villapaita, johon pitäisi hankkia lankaa. Oli muuten hyvä tuo Marja V:n taktikointi, tajusin, että paitalangat kannattaa ostaa jo tässä kuussa. Ajattelin luottaa täysissä kerissä ilmoitettuun painoon ja punnita vain vajaat.

Mites tuossa lähtötilanteessa, lasketaanko keskeneräisissä kiinni olevat langat varastoon vai ei? Ja mitäs tänne olisi tarkoitus kirjoittaa, muutoksia molempien (oman ja lankojen) painoissa?

Kutsut

Huomio, huomio! Tilannekatsaus!

Arja, oletko lähdössä mukaan? Jos olet, ilmoitatko sähköpostiosoitteen, johon voi lähettää kutsun?

Kaikille muille tähän mennessä (17.8. klo 10.30) kiinnostuksensa ilmaisseille on lähetetty kutsu Bloggerin kautta eilen tai tänä aamuna. Kutsu saattaa livahtaa sähköpostin spammikansioon, joten jos kutsua ei tunnu kuuluvan, vilkaise myös roskapostikansioosi. Jos kutsua ei näy sittenkään, hihkaise, niin laitan sen uudelleen.

Kauhistus

En ole aikaisemmin punninnut lankojani, joten hiukkasen hirvitti ryhtyä urakkaan... Eikä suotta, tällä hetkellä tulos on 25 kiloa ja 250 grammaa - ja punnitsematta ovat vielä kaikki puuvilla- ja bambulangat. Villalankojen painolukuihin ne eivät yllä, mutta reippaasti useampi kilo niitäkin löytyy.

Vaikka alkuvuodesta olen keventynyt jo 10 kiloa, kaipaa oma elopainokin edelleen pienennystä. Nykyisestä painosta 10% on aika passeli tavoite loppuvuodelle.

Käsityöblogini: Viittä vaille valmis
Päiväkirjablogini: Välimaasto

Mukana myös!

Mukana minä myös, tosin laihdutuksen jätän väliin alhaisen lähtöpainon ja toisaalta luonnostaan tapahtuvan laihdutuksen eli imetyksen myötä. Mutta tavoitteena kuitenkin ettei paino nyt tästä enää nousisi ja vyötärökin voisi hieman kaventua...

Lankamäärät on tarkoitus punnita elokuun loppuun mennessä. Älyttömiä määriä niitä ei ole, mutta liikaa kuitenkin kun ei enää kaappeihin mahdu.

Susanna
http://tinttara.vuodatus.net/

Talutin mukana myös

Tämä tempaus tulikin juuri sopivasti. Justiinsa sain tehtyä muutama päivä sitten periaatepäätöksen, että lankaa ei osteta, ellei jonkun työn valmistuminen sitä vaadi. Jotain luultavasti joutuu joululahjoja varten vielä hommaamaan, täytynee tehdä taktisesti ja ostaa ne tässä kuussa. Lankaa on tällä hetkellä jotain 12-15kg välillä vissiin. Veikkaisin että on lähempänä tuota 15kg kokonaismäärä. Täytyy tehdä tarkempaa inventaariota vielä tämän kuun aikana.

Painonpudotus saa minun osaltani jäädä väliin, kun eihän imettäessä saa laihduttaa :) Ja minun oma blogini löytyy täältä.

Edittiä: Nyt on korkkaamattomat kerät laskettu, eli jämäkerät vielä huutelee laskijaansa, huudelkoot toistaiseksi ... 13,75kg oli korkkaamattomilla kerillä lankaa, jestas. Ei taida 15kg riittää lopulliseen summaan.

Emilia mukana

Tää kuulostaa hyvältä, kun on itselläkin ollut syksyksi ryhdistäytyminen mielessä. 10% lankavarastosta on mun kohdalla n. 1,5 kg, joka tuntuisi vallan kohtuulliselta. Tarkoituksena on ainakin tehdä Vaaka-tilkkuja (eka valmistui eilen). Muutama ylimääräinen kesäkilokin olisi ihan pudotettavissa. Toisaalta tarkoitus olisi ryhdistäytyä liikunnallisten harrastusten merkeissä, joten paino ei luultavasti kovin nopeasti ole putoamassa.

Mukana ollaan

Lankavaraston punnitusta odotan mielenkiinnolla. Helmikuussa lankahamsterien alkajaiseksi sain 10,5 kiloa + ikuisuusprojekteissa roikkuvat 3,6. Ikuisuusprojektikilot on tippuneet alle yhteen, mutta muuten... pientä lisäystä voi kaikesta huolimatta olla havaittavissa. Siitäkin huolimatta, että olen aktiivisesti pyrkinyt käyttämään varastolankojani. Jostain syystä vain jokaisesta valmistuneesta työstä tuntuu jäävän jäljelle lähes 100g. Ja sit jämälankaprojekteja varten pitää kuitenkin ostaa kerä tai kaksi ja taas jää se 100g plussaa...

En aijo heittäytyä täysin kieltäymykseen lankaostojen suhteen, mutta jokaisen 'uuden' projektin välissä pitää tuhota vähän varastolankoja. 10% voi kyllä olla oikeesti haastava tavoite, sillä lankavarastoni koostuu pääasiassa jämälangoista ja vielä ohuista sellaisista.

No niin, alustava punnitus on suoritettu ja varaston paino näyttäis huitelevan aika tarkasti samoissa kuin aiemminkin, eli n. 10,5 kiloa. Teen vielä uuden tarkemman inventaarion ja punnituksen lähempänä syyskuun alkua. Tavoite on siis jotain 250 ja 300 g väliltä varastolankoja kuukaudessa.

Omaa painoani en aijo pudotta.

torstai 16. elokuuta 2007

Olikohan se tämän päiväinen liikaa

Tuli nimittäin Kauhavan Kangasaitasta 1,9kg lankaa.. puolusteltakoot että ne on pääosin värjäykseen ajateltuja.. mutta kait ne pitäisi kutoakin.. ja jos sitä saisi ittestään kiinni että varastot laskisi.. ennen pyörtymistä.

Muoriska

Hannah on ehdottomasti mukana

Kiloja on sekä komerossa se 10 + sitten ne jotka liikkuu mukana kävellessä. Kiitos kun saan osallistua - tarkistan vielä nuo kilot puolin ja toisin kunhan tästä saan punnittua sekä itseni että varastoni!
Minut löytää joko käsityöblogistani tai sisustusblogistani

Katrikin mukana!

Moikka!
Minunkin oli pakko ottaa tähän osaa, lankavarasto senkus vaan kasvaa vaikka kuinka neuloo :D Lankaa on tällä hetkellä 15,5kg, mutta viikonloppuna lankavarasto kasvaa ainakin 2kg...
Omaa painoa en rupea sen enempää tiputtamaan, se tippuu jos tippuu, mutta lankavaraston pienentäminen kyllä onnistuu :)
Ilmoitelen ensiviikolla todellisen lankavaraston kilomäärän!
Blogini löytyy täältä

Katriina kans!

Lähdenpä mukaan myös. Inventoin tuossa juuri osan lankavarastostani (siis alle puolet...) ja koska tulos oli 12 kg ja rapiat päälle, niin totesin pienen lankalaihdutuksen olevan paikallaan.

Mukana raahattavat kilot ovat tässä jo parin viime vuoden aikana mukavasti jo karisseet, mutta edelleen saa pudota ja reilusti.

Plokiani voi tutkailla täällä.

Liisa mukaan myös.

Mukana ollaan!
Kesän aikana on tullut kerättyä kiitettävästi kesäkiloja, ja olihan niitä jo ennestään muutenkin liikaa, ja sen lisäksi olen onnistuneesti kerännyt paljon alennuslankoja joiden käyttötarkoitusta en vielä tiedä, joten tämähän sattui aivan sopivasti! :)
Innolla mukana. :)

Lisää minusta ja neulomuksistani.

Heipä hei!

Tämä projektihan tuli vallan sopivaan aikaan! Omalla kropallani on menossa -25 % projekti joten passaa lankakoristakin kaikota -10%. Lankaahan minulta löytyy tällä hetkellä 19kg 449 grammaa .
Blogini löytyy osoitteesta http://vanhatalo.vuodatus.net

Ai niin, minä myös

Pitäisikö mun sanoa myös jotain? Olen Marjut ja tapani olette varmaankin tulleet tuntemaan...

Kiitos Siren loistoidean, taidan viimein saada lankavarastoni inventoitua, edellinen tilannekatsaus onkin yli vuoden vanha ja silloin tilanne oli... öh... kiinnostava. Arvailenkin parhaillaan, kumpi painaa enemmän: lankavarastoni vai minä.

Painoa on kertynyt vuosien aikana yhtä tasaiseen tahtiin kuin lankaakin. Jossain vaiheessa vaatteet piti vaihtaa numeroa suurempiin ja sitten taas suurempiin ja sitten alkoikin jo kirpaista. Kevään aikana olen pudottanut painoa jo 5 kg ja toivottavasti sama linja jatkuu vuoden loppuun saakka.

Mukaan lankavaraston pienennykseen! :)

Moi vaan!

Sain juuri kutsun tulla mukaan lankavarastonpienennystalkoisiin. :) Mulla on lankavaraston koko tällä hetkellä hivenen päälle 13 kg, ja toivottavasti se tässä vielä ennen syyskuuta pienenee. Haluaisin pienentää varastoa enemmänkin kuin sen -10%, ja itse asiassa tämän vuoden aikana varasto on pienentynytkin noin 26% siitä, mitä se oli alkuvuodesta, eli vähennystä on tullut reilut 4,5 kg. Siihen verrattuna sellainen puolentoista kilon vähennys neljässä kuukaudessa pitäisi olla helppo nakki. :) Kiva, että saa täältä vertaistukea! :)

Tuota oman kehon painoa en valitettavasti lupaa enkä voikaan pudottaa, pikemminkin painoni tulee nousemaan väistämättä vuoden loppua kohden... ;) Yritän kuitenkin elää terveellisesti niin, ettei se paino pääse ihan kohtuuttomasti nousemaan. Sen sijaan lupaan, että kunhan päästään tammikuun puolelle, niin vähän jälkijunassa projektiin nähden puserran kertarysäyksellä sen -10% pois sen hetkisestä painostani. ;) Tästä ei varmaankaan jää enää arvailujen varaan, miksi en juuri nyt voi painoani alkaa pudottamaan. :D Syyllinen lähettelee teille kaikille mukanaolijoille tsemppauspotkuja! :) (tai toistaiseksi ne ovat vielä pieniä kutitteluja vatsanpohjassa ;) )

Painonpudotuksesta minulla on kyllä kokemusta paljonkin, olen ollut vuosikaudet ns. jojoilija, eli paino on seilannut kymmeniä kiloja edestakaisin (aikuisiällä peräti +- 50 kg haarukalla...) Nelisen vuotta sitten sain viimein pudotettua 30 kg, ja siinä tienoilla se on pysytellyt (paitsi tietysti esikoista odottaessani). Vertaistukea ja vinkkejä voin siis antaa kaikille, jotka kamppailevat vuosirenkaiden kanssa!

Käsityöblogini löytyy täältä.

taktak

Mie en ees tiedä paljon tuota lankaa on. Ei sitä niin paljon ole kuin monella muulla, mutta sitä on ehkä liikaa, koska sitä on _kaikkialla_ miun ei-niin-kovin-suuressa-yksiössäni.
Sotasuunnitelma inventaariin on seuraava: huomenna käyn läpi jokaisen täyden kerän jonka löydän käsiini. Illalla lainaan äidiltäni kunnollista vaakaa joka on melkoisen tarkka ja punnitselen sitten ne loput langat toivottavasti lauantaina.
Niin ja taktikointia on mietitty täälläkin.. Sukkalankoja nimittäin. Tiedän varmaksi saavani syyskuun alussa lahjaksi sukkakirjan, jotenka toivon ainakin että muutama prosentti lähtisi sitä kautta. Sekä huivit. Victorian Lace Today on tämän asunnon kovaäänisin kanssa-asuja.

Tuon toisen kymmenen prosentin pudotuksesta en mene takuuseen, en nimittäin harrasta vaakailua, lähinnä peileilyä. Jotenka voisin ottaa tavoitteekseni lähinnä lihastumisen. Sotasuunnitelmana on tuo vanha mankeli joka lehmänäkin tunnetaan, koulumatkat taittuu sillä kuin vettä vaan!
..taittuiski.. ja toiski suoraan kotiin eikä pysäyttäis siinä lankakaupan kohalla joka on kotimatkalla.

Varaa pudotella täälläkin

Kiloja (niin langassa kuin omassa massassa) on muutaman vuoden aikana tullut aaaivan liikaa. Tainoh, lankaa ei voi koskaan olla liikaa mutta tässä tapauksessa sen kasvuvauhti on ollut liian nopea ;)

Lankainventaario on keväällä tehty,ja pitäisi pitää paikkaansa kilon tarkkuudella (riittääkö tämä?).
Oma kisataktiikka langan suhteen on kaksi villapaitaa, jotka on suunnitelmissa ollut jo kauan aran-paksuisista langoista. Noin 2,5kg pitää saada kulutettua lankaa niin uskon noihin uppoavan aika hyvin. Sen lisäksi huiveja jonkin verran joululahjaksi (tän varjolla on hyvä oikeasti saada ne lahjat tehtyä ehkä ajoissa!) sekä sukkia ja lapasia.

Kisataktiikka taas omaan massaan on mm salsan aloittaminen työväenopiston kurssilla. Sen lisäksi tarkoitus olisi fillaroida niin pitkään kuin pystyy koti - salsapaikka (n. 7km per suunta). Koiran kanssa lenkkeilyä + agilitya jatketaan. Ruoan suhteen ylimääräiset naposteltavat (keksit?? suklaata keskellä koulupäivää??) pitäis saada jätettyä pois ja vaihdettua suurinosa noista Oivariineista ja Oltermanneista ehkä kevyempiin aineisiin.

Katsellaan siis mihin päästään ! :)

Laihdutel

Syksyllä pitää perinteisesti suorittaa jonkinlaista elämäntaparemonttia. Lankavarastoni on paisunut viimeisen kuukauden aikana yli 7kg, joten tässä lienee laihdutuksen paikka. Kokonaissumma lienee jossakin 20++ kg tienoilla, pitänee ostaa keittiövaaka tarkempaa tarkastelua varten. Kesä on tuonut myös muutaman ylimääräisen kilon vyötäisille, joista tahtoisin kovasti eroon. Noh, langasta pääsee neulomalla ja ylimääräisestä painosta liikunnalla sekä jättämällä ruokavalioon taas puolisalaa hiipineet suklaat ja jäätelöt pois. Neulontaoperaatiota varten yhdistelin lankani ja 'pakko-saada'-ohjeet, taktiikkani on käydä lista läpi lähes sotilaallisella tarkkuudella. Pienen hiomisen jälkeen tämä lista on bongattavissa blogistani.

10% varaa pudottaa

Molempia on tullut ihan kiitettävästi, tosin painosta oon saanutkin jo jonkun verran poiskin. Nyt vaan pitäisi saada aikaiseksi lankainventaario, jotta saa tietää pelottavan totuuden. Suunnitelmissa on ainakin yksi paita, ellei toinenkin. Tämän näkee sitten kun on langat inventoitu.

Marjaa peesaten

Marja V:n taktikointi-idea kuulosti hyvältä. Lapsille ajattelin joka tapauksessa tehdä myös alpacasta asusteita talveksi ja sitä ei syystä tai toisesta varastostani löydy. Samoin kaveri jo puolittain tilasi tytölleen neuleasun eikä tyttölankojakaan ole jostain kumman syystä kahden pojan äidillä.

Painonhallintaa aloittelin jo vähän topakammin taas kesän jälkeen liikuntaharrastuksen uudelleen lämmittelyllä. Vielä kun sais tuon ruokapuolen vähän öh, paremmin hallintaan niin tuloksia pitäisi näkyä joulukuun loppuun mennessä.

Taktikointia

Tunnustan olevani lanka-addikti. Lanka-addiktioni on hyvin paha. Eilen illalla nukkumaan mennessä mielessä pyörivät lankakaupan hyllyllä näkemäni langat, jotka sillä kertaa jätin kauppaan. Taktikoin ja aion käydä hakemassa ne ennen syyskuun alkua. Jos ostan noin kilon lankaa ennen syyskuuta, se tarkottaa neulottavaksi vain 100g lisäystä. Mutta jos ostan langat elokuun jälkeen, joudun neulomaan koko kilon + 10 % lankavarastosta pois. Toivottavasti osaan olla ostamatta suuria määriä syys-joulukuun, mielellään kokonaan ilman. Lankavarastossa kun on lankaa usean vuoden tarpeisiin (jostain syystä silti se varastossa oleva ei riitä vaan aina pitäisi saada uutta).

Toinen taktikoinnin aihe on oman painon hallinta. Yleensä dieetit alkavat vasta huomenna, mutta minä päätin aloittaa jo tänään. Jos onnistun saamaan kilon pois ennen syyskuun alkua, se pienentää lopputavoitettani. Jos onnistun edes oppimaan syömään säännöllisesti vähän, sekin helpottaa tavoitteeseen pääsyä. Olen aina vähän katsonut, mitä syön ja pyrin syömään terveellisesti. Nyt liikun myös säännöllisesti ja käyn salilla ja jumpissa noin 4 kertaa viikossa. Aluksi paino taisi jopa vähän nousta, kun lihakset kasvoivat. Kunto on myös kohentunut liikunnan myötä. Haluaisin nyt päästä varsinkin mahamakkaroista eroon. En ole koskaan varsinaisesti laihduttanut ja kilot ovat kertyneet salakavalasti pikkuhiljaa vuosien saatossa. Kaipaisinkin vinkkejä, miten kannattaisi aloittaa? Onko kaikkien kaloreiden laskennasta hyötyä (ainakin siitä voisi saada käsityksen mitä syö ja minkä verran)? Löytyykö hyviä nettisivuja ja muita vinkkejä?

Lankataivas ja sen Matriarkka

Heips ;)
Idea lähti ihan siitä kun tarvetta on ilmennyt molempiin tavoitteisiin. Kun masu on 10% pienempi, jaksaa toivottavasti neuloa kuin kone ja varasto pienenee siinä sivussa ;) Tai sitten kun varasto on pienentynyt 10 %:lla, saa tammikuun alennusmyynneistä ostaa jotain uutta ja ihanaa ? Motivaation pieneen kampanjaan jokainen keksii itse. Minä ajattelin kokeilla itsekuriani, se on aika heikko (Joskus olen nimennyt itseni Itsekurin kuninkaaksi ;). Jos tarjolla on alennuslankaa ja suklaata, niin yleensä en pysty kieltäytymään.

Mutta elämässä pitää olla tavoitteita ja haasteita, hauskaa yhteishenkeä unohtamatta. Muistakaa siis tehdä lankainventaario ennen syyskuun alkua, jotta tiedätte paljonko varastonne paino on. Ilmoittakaa siitä täällä blogissa,niin kaikkien varastotilanteesta jää merkintä talteen. Omaa painoanne ei tarvitse kertoa missään, ellei halua. Itse ajattelin välillä ilmoittaa vain prosentuaalisen kutistuman.

Nyt siis suunnitteluvihkot eteen ja kynät käteen ja kisataktiikkaa hiomaan.

10 % -projekti: säännöt

  1. 10 % -projekti alkaa 1.9.2007 ja loppuu 31.12.2007.
  2. Projektin aikana on tarkoitus vähentää lankavarastosta ja painosta 10 %. (Ks. tarkempi kuvaus alla.)
  3. Projektin lopussa onnistuneet saavat aplodeja, mainetta ja kunniaa.
  4. Kaikkien 10 % lankavarastoaan pienentäneiden ja siitä tähän blogiin ainakin satunnaisesti raportoineiden kesken arvotaan pieni palkinto.
  5. Mukaan pääsee kommentoimalla tähän merkintään torstaihin 30.8. mennessä. Projektiin voi osallistua myös ilman omaa blogia. Blogikutsun lähettämistä varten tarvitaan sähköpostiosoite. Kutsut lähtevät viimeistään perjantaina 31.8.
  6. Tähän blogiin osallistujat voivat lähettää tilannekatsauksia ja raportoida onnistumisia ja repsahduksia.
  7. Säännöt voivat vielä muuttua.
  8. Sääntöjä tulkitsevat Sire ja Marjut. Tuomarien lahjonta on sallittua.

Lankavaraston pienennys

Lankavarasto inventoidaan 1.9.2007 mennessä = lähtökoko ja uudelleen 31.12.2007 = tavoitekoko. (Jos ostat lankaa 1.9. tai sen jälkeen, ks. esimerkki 2.)

1. Tavoite: 31.12. lankavarasto on 10 % pienempi kuin 1.9.

2. Lankavarastoa pienennetään esim.

  • neulomalla käsin tai koneella
  • virkkaamalla
  • muilla hyväksi havaituilla tavoilla.

3. Projektin aikana

  • lankaa saa myydä tai lahjoittaa pois
  • lankaa saa ostaa
  • lankaa saa ottaa vastaan lahjana.

4. Lankavaraston koon muutoksilla suuntaan tai toiseen projektin aikana ei ole merkitystä, tavoitteena on vain päästä projektin alussa määriteltyyn lankavaraston tavoitekokoon.

5. Projektin lopussa kulutettuihin/vähentyneisiin lankoihin lasketaan sekä valmistuneet työt että keskeneräisissä töissä kiinni olevat kerät edellyttäen, että töitä on myös valmistunut eikä vain aloitettu. (Kiinni oleva = lanka on työssä kiinni; työtä varten varatut irtonaiset, aloittamattomat kerät ovat edelleen lankavarastoa.)

5a. Jos et laskenut projektin alussa keskeneräisiä töissä kiinni olevia lankoja mukaan varastoosi, et myöskään voi laskea niitä kulutettuihin lankoihin.

5b. Jos saat projektin aikana aloitetun työn valmiiksi ja lankaa jää yli vain vähän (esim. noin alle puolet - 1/4 kerää), voit omatuntosi mukaan laskea loput langat vielä mukaan lankavarastoosi tai laskea koko kerän kulutetuksi.

6. Projektin aikana purettujen neuleiden langat lisäävät lankavaraston kokoa (vrt. langan ostaminen tai saaminen).

Esimerkki 1

Lankavaraston koko 1.9. on 15 kg.
Lankaa on vähennettävä 0,1 * 15 kg = 1,5 kg
Tavoitekoko on 15 kg - 1,5 kg = 13,5 kg.

Esimerkki 2

Lankavaraston koko 1.9. on 15 kg, tavoitekoko on 13,5 kg.
Neuloja ostaa/saa 2 kg lankaa, jolloin lankavaraston koko kasvaa.
Lankaa on vähennettävä 1,5 kg + uudet 2 kg = 3,5 kg, jotta tavoitekokoon päästään.

Painon pudotus

Huom! Painon pudotus on toissijaista. Projektin päätavoite on lankavaraston pienentäminen. Tämä ei siis ole laihdutusprojekti, jonka aikana neulotaan.

  1. Painoa pudotetaan 10 % tai sen mukaan, mikä on järkevää ja terveellistä.
  2. Jokainen valitsee itse sopivan tavan.